Biciklijada u spomen na poginulog pompjera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U spomen na poginulog vatrogasca Delzija Ladavca, koji je preminuo od posljedica požara na zgarištu izmedu Svetog Petra u Šumi i Pamici 28. srpnja 2003. godine, održana je biciklijada koja je okupila šezdesetak njegovih prijatelja i poznanika te clanova obitelji obitelj, koji su se provezli u dvije skupine – kracom i dužom stazom.

Biciklisti, kojih je bilo u dobi od sedam do 67 godina, krenuli su ispred društvenog doma u Troštima, nastavili prema Grubišima, gdje je bila prva okrjepna stanica ispred obiteljske kuce Robija Ujcica. Potom su se odvezli prema Velom Ježenju, zaustavivši se kod familije Vedrana Krizmanica. Tu su poceli i prvi problemi - s kišom. Veci dio sudionika je preko Ježenjskog Križa nastavio prema Bertošima, zaustavivši se u Lovrinicima tijekom pljuska. Put ih je vodio na Velanov brijeg gdje ih je cekala okrjepa u podrumu vinara Ranka Andelinija, a tu se pricekao i prestanak padalina. Nastavili su dalje preko sela Matici, Kuhari, Stancije Pataj do društvenog doma u Troštima, gdje je uslijedila zajednicka vecera.

Ovu rekreativnu biciklijadu vozili su po kracoj stazi Valter Širol, Eugen Ujcic i Valter Putinja, a u dužoj Mauro Hek, Davor Zorko, Tonci Ferencic i Andrea Kiršic. Logisticku potporu su pružali Roberta Ujcic, Zvonimir Blaževic te Delzijeva žena i sin – Manuela i ?ani Ladavac.

- Delzi Ladavac bio je košarkaš, biciklist, obiteljski covjek i naš veliki prijatelj. Biciklijadu vozimo da ga ne zaboravimo, a društveni dom u Troštima nam je uvijek bio mjesto na kojem smo se zabavljali i organizirali razne fešte, rekao nam je Eugen Ujcic, predsjednik mountain bike kluba "Istra", organizatora uz pazinsku Javnu vatrogasnu postrojbu. Memorijalu su potporu pružili Grad Pazin i njegova Zajednica sportskih udruga.


Podijeli: Facebook Twiter