Biciklijada "Jug na dva kotača" ove subote u Vodnjanu

(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)
(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Nekadašnja vodnjanska biciklijada koja je pratila završetak akcije "Moj kažun – La mia casita" pod nazivom "Bumbar bike marathon" održati će ove subote u Vodnjanu ali pod nazivom "Jug na dva kotača". Na  konferenciji za novinare, direktorica Turističke zajednice Grada Vodnjana Morena Smoljan Makragić naglasila je da je "Jug na dva kotača" zajednički naziv šest biciklijada koje se održavaju na području južne Istre pod zajedničkom organizacijom turističkih zajednica Pule, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane, Barbana i Vodnjana.

Prilagođena svim uzrastima

- Biciklijade su namijenjene popularizaciji biciklizma ali i promociji i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre, a mogu se uključiti svi uzrasti, nastavila je Smoljan Makragić. Start biciklijade biti će u Parku kažuna (kod kružnog toka za Bale) u 17 sati, a oni koji žele sudjelovati mogu se na istoj lokaciji prijaviti do 16 sati, ali to mogu učiniti i online na www.pulainfo.hr do 12 sati dva dana prije biciklijade.

Kako se moglo čuti, organizatori su za sve bicikliste koji će sudjelovati pripremili dužu rutu od 27 kilometara ali i onu kraću za djecu od 11 kilometara. Biciklijada kreće biciklističkom stazom od Parka kažuna prema Mednjanu, potom nastavlja prema Mandriolu i Barbarigi, prolazi uz Svetu Fošku pa se potom kružno vraća prema Parku kažuna.

Poklon bon od 3.000 kuna

- Svi sudionici i posjetitelji moći će razgledati i izložbu nekolicine starih i neobičnih bicikli kao što je tandem bicikl ili bicikl iz 1927. godine ali i druge, kazao je Robert Hrelja, predsjednik s.e.u. Bike Spirit iz Vodnjana, dodajući da će za sve sudionike nakon biciklijade biti organizirana marenda i druženje uz DJ-a.

Učesnici biciklijada koji će sudjelovati na četiri ili više njih u sklopu "Juga na dva kotača" automatski sudjeluju u izvlačenju nagrada koje su pripremile turističke zajednice i sponzori. Glavna nagrada je poklon bon od 3.000 kuna koji će se moći iskoristiti u odabranom sportskom dućanu.

Nakon vodnjanske biciklijade, održati će se i biciklijade u Šišanu, Divšićima i Medulinu. Članica Bike Spirita i bike vodičkinja Suzana Maljić, napomenula je da na području Vodnjana iz godine u godinu raste broj gostiju koji ovdje dolaze upravo zbog rekreativnog ali i sportskog biciklizma, pohvalivši ovu akciju turističkih zajednica južne Istre u popularizaciji biciklizma.

Organizatori također pozivaju sve one koji posjeduju stare bicikle i žele ih izložiti da se jave u Turističku zajednicu grada Vodnjana ili da u subotu dođu u park kažuna. U slučaju lošeg vremena, cijeli se događaj s istim programom prebacuje na nedjelju. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter