Biciklijada i utrka za natjecatelje i rekreativce

Patricija Hrvatin i Giuliano Bravar s članovima Indians MC-ja iz Pazina (M. RIMANIĆ)
Patricija Hrvatin i Giuliano Bravar s članovima Indians MC-ja iz Pazina (M. RIMANIĆ)

U nedjelju, 9. travnja, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom iz Pazina (DOTI) organizira tradicionalnu, 12. po redu biciklijadu i utrku, najavila je na konferenciji za novinare Patricija Hrvatin, predsjednica DOTI-ja. Utrka starta u 14 sati, a sat vremena prije počinje prijavljivanje natjecatelja. Biciklisti će voziti trasom Pazin - Sveti Petar u Šumi - Žminj - Gračišće, dok će atletičari trčati trasom od Pazina do Svetog Petra u Šumi, gdje sve sudionike prije nastavka prema Žminju očekuje okrepa.

Nakon prolaska ciljem u Gračišću biciklisti će se okupiti u hotelu Lovac u Pazinu gdje će se pobjednicima uručiti medalje, a nakon tog svečanog čina slijedi večera i druženje, rekla je Hrvatin pozivajući sve koji se rekreativno bave biciklizmom ili trčanjem da im se pridruže, kako bi u što većem broju u druženju proveli, kako meteorolozi najavljuju, jedan lijep proljetni dan.

Natjecanje će se održati u više kategorija, najavio je Giuliano Bravar, tajnik DOTI-ja, dodajući da natjecatelji prije starta plaćaju kotizaciju od 30 kuna, a prikupljen novac koristit će se za djelatnost Društva. Kotizaciju ne plaćaju natjecatelji pionirskog uzrasta, a svi će, osim po dobnim skupinama, biti podijeljeni i prema spolu, što se odnosi i na bicikliste i na atletičare. Tako se očekuje priličan broj seniora i seniorki te juniora i juniorki, a oni koji se ne žele natjecati moći će trčati dokle žele, jer kako kaže Bravar, važno je sudjelovati.

Stoga poziva sve rekreativce da im se pridruže i uveličaju ovu akciju. Bravar je zahvalio i Moto clubu Indians iz Pazina koji će svojim motorima brinuti o sigurnosti natjecatelja. Uz njih, biciklijadu će pratiti policija i vatrogasci. Bravar se zahvalio svim sponzorima, a posebno pazinskim MTB i Extreme biciklističkim klubovima, posebno Eugenu i Roberti Ujčić te Dubravki Družeta koji su odradili 90 posto organizacije biciklijade. Zadovoljstvo suradnjom izrazio je i Mladen Nefat Šerif iz Indians MC-ja, dodajući da će oni na šest motora pratiti i cijelim putem osiguravati biciklističku kolonu. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter