Bicici: Mlada vina krštena treci put

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Barban Martinje je vec trecu godinu zaredom proslavila u selu Bicici, u kojem se protekle subote okupilo 20-ak poznatijih istarskih vinara. Medu njima su bili i barbanski, nagradivani na lokalnim smotrama održanim tijekom ove godine, a zainteresiranih kušaca dobrog vina nije nedostajalo.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Obrtnicke komore Istarske županije Aldo Ukanovic. Tradicionalno krštenje mladog vina koje je održano tijekom veceri predvodio je vinski biskup bicicanski Vinko Svetega Martina Lozic (Alfredo Kocijancic), koji je svim vinarima urucio vinske krsne listove.

Iako ova manifestacija nije natjecateljskog karaktera, svake se godine ipak dodjeljuju posebne nagrade, pa je tako nakon prošlogodišnjeg odabira najljepše vinske etikete ove godine odabrana najljepša boca Martinje 2010., i to ona Marka Bernobica iz Višnjana, proizvodaca Vina Vicinim.

Posebnu nagradu dobio je vinar koji je iz najudaljenijeg mjesta došao u Bicice na Martinje, a to je i ove godine, kao i protekle, bio Zigante. Goran Bacac, mladi vinar iz Picna, primio je utješnu nagradu za najljepšu bocu vina kao poticaj za daljnji napredak.

Smotra u Bicicima pocela je razgledavanjem crkvice sv. Martina u kojoj se nalaze vrijedni ostaci fresaka, od kojih jedna s prikazom raspeca potjece iz prve polovice 14. stoljeca. Nakon krštenja vina zabava se nastavila do kasnih nocnih sati uz Duo MB i Serda Valica.


Podijeli: Facebook Twiter