Biasuzzi traži 44 milijuna kn za objekte u Kaželi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Najava legalizacije otvara novu perspektivu u odnosu s Arenaturistom i državom u kampu Kažela", izjavio nam je Massimo de Meo, opunomoceni upravitelj Biasuzzi grupe, koja posredno putem tvrtke Industrial projects upravlja kampom Bi Village u Valbandonu, a do ove je godine koristila i kamp Kažela u Medulinu putem tvrtke Tehno ekologija.

Navedenom je izjavom De Meo prekinuo višemjesecnu šutnju prema hrvatskim novinarima otkako im je pocetkom godine Kaželu preuzeo Arenaturist. Upitan što ocekuju glede Kažele, naš sugovornik odgovara da su od 1998., kada im je pulski hotelijer iznajmio kamp, u obnovu i rekonstrukciju objekata te izgradnju pratecih sadržaja uložili 44 milijuna kuna.

"Nudili smo Arenaturistu da okoncamo naše sporove tako da nas isplate za naša ulaganja. Poceli smo pregovore s iznosom od 44 milijuna kuna, ali oni su ga odbili jer im je bilo sporno što nismo imali potrebne dozvole za rad, a država je donijela rješenja za rušenje. Sada je Vlada najavila da ce u Sabor poslati zakon kojim se omogucuje legalizacija. Ovo mijenja sve", komentirao je De Meo, kojeg smo upitali dokle su stigli pregovori s Arenaturistom u vezi s preuzimanjem 176 mobilnih kucica iz Kažele koje Biasuzzi nije odvezao u Bi Village poput ostalih 90.

Upitali smo ga što je bilo s tužbama radnika za neisplacene nagrade. Odgovorio je da problem predstavlja cinjenica da se od Tehno ekologije potražuje novac i za vrijeme koje su radnici proveli radeci za Arenaturist.

De Meu nije jasno zašto je Državna uprava Arenaturistu dala minimalne tehnicke uvjete za restorane u Kaželi iako, kaže, nemaju uporabnu dozvolu. U kampu je, dodaje, bila inspekcija, koja je zabranila turisticku djelatnost zbog nedostatka dokumentacije, kategorizacije i koncesije za Kaželu. Glavni izvršni direktor Arenaturista Igor Štokovic pokazao nam je dokumentaciju da ta tri restorana imaju dozvole.

Najavu moguce legalizacije objekata Arenaturista u Kaželi, za koje Biasuzzi nema potrebne dozvole za izvedene radove, Štokovic nije htio komentirati. Ukratko je rekao da ce poštovati svaku presudu suda te svaku promjenu zakona ili pravilnika. Što se tice 176 mobilnih kucica u Kaželi, Štokovic nam je ponovio raniji stav.

"U dosadašnjim pregovorima predstavnici Biasuzzija nisu nam dostavili dokumentaciju iz koje bi bilo razvidno da su vlasnici pokretne imovine. Nisu dostavili niti carinske dokumente o uvozu. No, podnijeli su tužbu sudu, a za kucice koje su procijenili na 1,5 milijuna eura u sporu su naveli da vrijede 10.500 kuna. Arenaturist ima pravo zadržati te kucice, kao i sve ostalo što je Tehno ekologija unijela u Kaželu, na racun toga što nam ta tvrtka nije placala najamninu od 2005. do 2007., a od 2008. do 2010. tražimo izgubljenu dobit, naveo je Štokovic. (Paulo GREGOROVIC)
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter