Bi Village: Više od pola milijuna noćenja

Kolovoz je u Bi Villagu puno jači od prošle sezone
Kolovoz je u Bi Villagu puno jači od prošle sezone

Unatoč lošim vremenskim prilikama, koje ne pogoduju turistima, a posebice kamperima, turističko naselje Bi Village imalo je dobar turistički odaziv. Iako zaključno sa srpnjem bilježe minimalan pad noćenja, kolovoz je, kako doznajemo, puno jači od prošle sezone te će kompenzirati minuse iz srpnja.

- Razlozi za lošiji srpanj su mnogobrojni, ali svakako su najbitnije loše vremenske prilike te pomak godišnjih odmora nizozemskog tržišta za tjedan dana. Zbog istih razloga, početak kolovoza je odličan te za sada bilježimo porast noćenja od pet posto u odnosu na prošlu sezonu, kaže voditelj recepcije Uroš Martinović.

Što se tiče strukture gostiju, u kampu Bi Village u 85-postotnom udjelu su gosti iz Njemačke, Nizozemske, Danske i Italije. Ukoliko vremenske prilike u rujnu i listopadu budu dobre, kamp će ovogodišnju sezonu zaključiti s više od 500 tisuća noćenja, što im je, veli Martinović, i bio ovogodišnji cilj.

Michele Ferrari, generalni menadžer turističkog sektora Grupacije Biasuzzi u sklopu koje posluje Bi Village, veli da je Grupacija zadovoljna ovom sezonom, unatoč teškoćama u srpnju. Kako navodi, za dobre rezultate zaslužni su važni sportski događaji, poput četverodnevnog natjecanja u crossfitu, ali i sklonost koju europske obitelji tradicionalno gaje prema ovakvom načinu ljetovanja. Budućnost kampova u Hrvatskoj, ali i obližnjoj Italiji vidi u drugačijem sagledavanju turizma uopće, pa tako i ponude.

- Današnji gost sve bolje i preciznije poznaje svoje potrebe i ukuse, tako da više ne traži samo idealan smještaj, nego i osobu, odnosno sustav koji će prepoznati sve njegove potrebe, veli Ferrari.

Prva glamping zona u kampu

U Bi Villagu otvorena je ove sezone prva takozvana glamping zona koja nudi kampiranje uz maksimum luksuza i udobnosti. Svaki "glam" šator za pet osoba je veličine oko 72 četvorna metra, sastoji se od dvije spavaće sobe, kupaonice s masažnom tuš-kabinom, kompletno opremljene kuhinje te televizora sa satelitskim priključkom. (Borka PETROVIĆ; snimio Neven LAZAREVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter