Bi Village mora ukloniti ogradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Spor zbog pozicije štanda pored recepcije kampa Bi Village, zbog koje se u lipnju ta tvrtka sukobila s Opcinom Fažana, sudski je riješen u korist Opcine, saznajemo od fažanskog donacelnika Radomira Koraca.

Štand je, naime, trebao biti postavljen pored kampa na cestici kojoj je vlasnik Opcina Fažana te ju je Opcina iznajmila, a u Bi Villageu su tvrdili da im kao koncesionarima zemljišta pripada i ta lokacija. Bi Village je, smatrajuci da Opcina ometa njihov posjed, pokrenuo sudski postupak.

Prema Koracevim rijecima, iako je dobio informaciju od odvjetnika da je spor riješen u korist Opcine, još nije službeno dobio sudsku presudu te je ocekuje tijekom ovog tjedna.

- Na toj smo lokaciji planirali postavljanje tridesetak štandova, no sudski je spor riješen tek sad, na kraju sezone pa je kasno za to. Sud je presudio u našu korist i ograda oko štanda mora biti uklonjena, kaže Korac. Pitanje eventualne odštete s Bi Villageom, istice, rješavat ce takoder sudskim putem.

Direktor Bi Villagea Aleksandar Matic rekao nam je pak da nije još dobio službenu informaciju o okoncanju spora pa ce moci komentirati ovaj slucaj tek kad dobije pravomocnu sudsku odluku.

Završetak montaže štanda ispred kampa, podsjetimo, u lipnju su sprijecili zaštitari koje je angažirao Bi Village i nedugo nakon toga štand ogradio te je takvo stanje ostalo dosad. Radnike su u montiranju štanda najprije osujetili zaštitari tvrtke Boljun koji su im naredili da prestanu s radovima, no djelatnici Opcine pozvali su policiju te su zaštitari udaljeni.

Kasnije su daljnje montiranje štanda radnici obustavili zbog dolaska zaštitara tvrtke GWC koji su dobili nalog da zaustave radnike. Zbog sukoba je morala intervenirati i policija ciji je zakljucak bio da radnici zaduženi za postavljanje štanda smiju obavljati svoj posao, a zaštitari ih u tome nemaju pravo sprjecavati.


Podijeli: Facebook Twiter