Bi Village i Fažana zaratili oko štanda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drveni štand za prodaju voca nedaleko od recepcije kampa Bi Village postao je novi kamen smutnje i spoticanja u ionako narušenoj komunikaciji izmedu vlasnika kampa i Opcine Fažana.

Naime, na doticnoj je lokaciji, inace u vlasništvu opcine, još prošle subote zapocela izgradnja temelja za štand za koji je Opcina prije dvadesetak dana izdala dozvolu jednom obrtniku, no kada je u petak zapocela njegova montaža, radnike su odjednom u tome sprijecili zaštitari tvrtke Boljun. Iako su zaštitari radnicima samo naredili da prestanu s radovima, što su ovi i ucinili, djelatnici opcine pozvali su policiju koja je udaljila zaštitare.

- Otkud njima pravo da rade takvo što? Ovo je samo još jedan dokaz bahatog ponašanja direktora kampa Aleksandra Matica kojemu smeta ovaj legalni štand i želi ga maknuti, a ne želi maknuti ilegalne mobilne kucice u kampu koje su postavljene bez odgovarajucih dozvola. Još prije godinu dana dobili su nalog od gradevinske inspekcije da ih uklone, a osim što nisu to ucinili, devastiraju zelene površine unutar rekreacijske zone ciji dio kamp ima u najmu, rekao je revoltirano donacelnik Fažane Radomir Korac.

Direktoru Bi Villagea, doznajemo, ne smeta samo ovaj štand, vec i betonske vaze za cvijece koje su postavljene uz rub okretišta ispred ulaza u kamp da bi se sprijecile dosadašnje najezde autobusa s izletnicima na Brijune koji se besplatno parkiraju na ovom mjestu da bi izbjegli placanje parkinga na fažanskoj rivi.

Usprkos valjanim dozvolama jucer su daljnje montiranje štanda radnici opet obustavili preplašeni dolaskom zaštitara tvrtke GWC, koji imaju nalog zaustaviti radove do ponedjeljka.

- Vlasnik kampa je koncesionar zemljišta unutar i van kampa pa su prakticki nama ušli u posjed. O tome smo obavijestili i opcinsko vijece i pismeno tražili vracanje posjeda u prvotno stanje, medutim, oni su se na to oglušili. Opcina Fažana jest vlasnik te cestice, no trenutacno je ona u našem najmu i kao takva ne može biti ponovno iznajmljena drugoj osobi. Zato smo vec u petak pokrenuli postupak na sudu, buduci da se radi o ometanju posjeda, rekao je direktor Bi Villagea Aleksandar Matic.

Do konacne odluke suda, koja bi trebala biti donesena po hitnom postupku, policija je nakon još jedne intervencije zakljucila da radnici zaduženi za montažu štanda imaju pravo obavljati svoj posao.

Sama prisutnost neobicne grupe ljudi koja je ispred recepcije kampa provela cijeli dan, uz povremeni dolazak nacelnice, donacelnika i policije, privlacila je pažnju brojnih gostiju kampa. Ovaj neugodan prizor nikako ne predstavlja dobrodošlicu za ljetovanje.


Podijeli: Facebook Twiter