Bg-Rim-Portorož za kocku i šoping

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenska kasina smještena uz bivšu granicu s Italijom svakodnevno organiziraju prijevoz autobusom do regije Veneto kako bi primamili talijanske goste. Vožnja do kasina i natrag je besplatna, a u cijenu je ukljucen i rucak.

Dolaze kockari iz svih krajeva susjednih regija Friuli-Venezia Giulia i Veneto jer je u Italiji zakon po pitanju izdavanja dozvola za otvaranje kasina vrlo restriktivan, a Talijani strastveni igraci.

Sada se u tu financijski isplativu akciju ukljucila i turisticka zajednica Slovenije koja je u Rimu predstavila novu avionsku vezu izmedu Portoroža i Rima, a održavat ce je srpski avion sa 66 putnickih mjesta.

Pocev od 2. prosinca pa sve do ožujka avion ce letjeti svakog cetvrtka i nedjelje iz Beograda preko Rima do Portoroža i nazad. Povratna karta Rim - Portorož - Rim stajat ce 170 eura, a Slovenci letom namjeravaju privuci talijanske turiste-igrace iz prijestolnice. Stavit ce im na raspolaganje hotelski smještaj ne samo Portoroža, vec i Nove Gorice, koja je zadnjih godina postala pravi balkanski Las Vegas.

U akciju su ukljuceni i Beogradani koji se, nakon što su 2009. ukinute vize, danas mogu slobodnije kretati Europskom unijom. Tršcani ocekuju da ce i oni dijelom profitirati od te linije jer u Beogradu svi još dobro pamte Trst kao šoping centar.


Podijeli: Facebook Twiter