Bezvremenske stolice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neke ultramoderne stolice samo su zanimljiva djela umjetnosti, no uporabna vrijednost im je mala. Ipak, dizajneri su se potrudili objediniti umjetnost i prakticnost u jedno, a rezultat su bezvremenske ili svevremenske stolice iznimnog dizajna, a ujedno vrlo udobne za sjedenje i opuštanje.

Hoop
stolicu dizajnirao je Arik Levy za Living Divani. Izradena je od celika i prekrivena jastucima. Svojim laganim, a izdržljivim dizajnom lijepo ce se uklopiti u moderne okucnice i terase, a dostupna je kao fotelja ili sofa, u raznim bojama i velicinama.

Nesvakidašnja stolica Riva, koju potpisuje Maui studio, nema oštrih rubova niti kutova. Iznimna je po velikom trudu koji je u nju ugraden, jer rijec je o rucno izradenom komadu namještaja iz cedrovog drva. Lijepo ce se istaknuti u svakom prostoru, a svaki dodatni detalj je suvišan jer bi umanjio prirodnu ljepotu drva.

Kombinacija kože u bež i bijeloj boji daje vrlo moderan i skup izgled stolici koja stiže iz Zanotte. Udobna i pokretna, jer je smještena na okretnoj bazi, stolica ce se uklopiti u svaki dnevni boravak ili spavaonicu. Trenuci ugode i opuštanja su zajamceni.

Capri fotelje Globus Zero 4 moderno su rješenje za dekoriranje prostora. Jednostavna metalna baza, svijetle i vesele boje, i tockice kao "šlag na kraju", osvojit ce svakog tko je spreman na malu dozu pretjerivanja i "otkacenosti".

Ultramoderne stolice Oppo iz Bla Stationa dizajnerski su uradak Stefana Borseliusa. Nalik na plišane ljubimce, svaku ce sobu ispuniti veseljem, bilo da se radi o djecjoj sobi ili modernom dnevnom boravku u koji ce ove vesele stolice unijeti dozu razigranosti.


Podijeli: Facebook Twiter