Bezobzirnosti vozaca teško je stati na kraj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog nepropisnog parkiranja doslovce posvuda po centru Umaga, karakteristicnog najviše za ljetne mjesece kad kronicno nedostaje mjesta ili su pod naplatom, ceste su žalbe gradana našem dopisništvu. Naime, prometnoj nekulturi vozaca nema kraja, što ovaj put smeta stanare stambeno-poslovne, kolokvijalno zvane Žuficeve zgrade s 30-ak stanova, smještene tik do Podravkine tvornice i nove gradske plaže na južnoj šetnici.

Vozila koja se parkiraju kod tvornice otežavaju prilaz njihovoj zgradi, a buduci da na asfaltu nema oznaka, nema prolaza za djecja kolica i invalide, premda rampa postoji. Domaci, ali bez ikakvog straha ni strani vozaci ne poštuju  znak zabrane parkiranja i zaustavljanja, koji je nedavno postavila gradska uprava na njihovo traženje, s namjerom da prijeci prolaz uz bocni dio tog objekta, koji je prije dvije godine izgradila porecka tvrtka IMG.



Navecer kad svi odlaze u grad, ispricali su stanari, gužve su još vece jer svi bi parkirali gdje se ne naplacuje. Da nema kraja aroganciji i bezobrazluku, pokazuje i to što im automobili znaju zatvoriti ulaz u podzemni parking. Mnogi dolaze sa stražnje strane, direktno iz Danteove ulice, gdje se nalazi divlje, neasfaltirano parkiralište, odnosno parcela na kojoj je lani trebala niknuti još jedna poslovno-stambena zgrada. Sada je to pravo ruglo.

Stanari se žale i zbog toga što policija ne ordinira tim dijelom grada i stoga, kako su rekli, ne znaju više gdje bi se obratili za pomoc. Kupili su stanove po visokim cijenama jer im je prodavac u svojim promotivnim materijalima prezentirao sasvim drugu sliku od one što imaju u stvarnosti, ali sve se pretvorilo u nocnu moru.

Dogradonacelnik zadužen za komunalne djelatnosti Mauro Jurman upoznat je s problemom i istice da se teško boriti protiv prometne nekulture, posebice jer još nisu dobili suglasnost za korištenje pauka od PU istarske. Vec bi nakon sedam dana njegova funkcioniranja po gradskim ulicama i udaranja po džepu gradana situacija bila bitno drukcija, uvjeren je. Pozvali su policiju da cešce prolazi tim dijelom grada i kažnjava.

Kao i žiteljima susjedne Ulice Pozioi, koji muku muce s dva aktivna i velika gradilišta, i stanarima Žuficeve zgrade ne preostaje drugo nego naoružati se strpljenjem.


Podijeli: Facebook Twiter