Bez većih izgreda u Istri tijekom novogodišnje noći

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Novogodišnja noć u Istri protekla je mirno te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti, priopćila je PU istarska.

Tijekom novogodišnje noći jedna je 32-godišnjakinja iz Medulina zbog narušavanja javnog reda i mira i vrijeđanja policajaca završila na triježnjenju u PU istarskoj. Nju je policija zaustavila u prometu u Dalmatinovoj ulici u Puli u 3.55 sati te se pokazalo da upravlja vozilom pod utjecajem 1,43 promila alkohola. Vozačica je vrijeđala i omalovažavala policajce i unatoč upozorenjima nije prestajala pa je odvedena u pulsku postaju u posebnu prostoriju gdje je zadržana do prestanka djelovanja alkohola. Zbog počinjenih prekršaja joj slijedi optužni prijedlog.

U prvom satu Nove godine u Rovinju se dogodila prometna nesreća u kojoj nitko nije ozlijeđen, ali je oštećen automobil 31-godišnjaka s područja Velike Gorice i zid kod raskrižja Istarske ulice s ulicama Carducci i Vijenac Braće Lorenzetto. Vozač u dobi od 31 godinu je pedesetak minuta nakon ponoći 1. siječnja vozio golf zagrebačkih registracijskih oznaka kolnikom Istarske ulice. Dolaskom na spomenuto raskrižje zbog prebrze je vožnje izgubio nadzor nad vozilom te je prednjim dijelom udario u zid. Policija je alkotestom utvrdila da je 31-godišnjak vozio pod utjecajem 0,76 promila alkohola.

Premda su se građani, prema ocjeni PU istarske, uglavnom pridržavali učestalih upozorenja vezanih za uporabu pirotehnike, u Svetoj Mariji na Krasu kod Umaga je lakše ozlijeđen jedan 40-godišnjak. Muškarac je zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom zadobio lakše opekline na ruci.   

Policija je u novogodišnjoj noći zabilježila i jedan manji požar trave i niskog raslinja na području Policijske postaje Labin, nedaleko od naselja Mali Kosi, u kojem nitko nije ozlijeđen i nije nastala materijalna šteta. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter