Bez ulaganja u industriju nema napretka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezaposlenost u Hrvatskoj raste, a isti je trend i u Istri, što je zabrinjavajuce, rekao je na konferenciji za novinare Bruno Bulic, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera. U odnosu na prethodni mjesec, u Istri je 1.116 osoba je više na Zavodu za zapošljavanje, a rekord ce biti podaci za veljacu, najavio je Bulic.

Bulic smatra da vladine mjere usmjerene na rasterecenje gospodarstva nece rezultirati povecanjem radnih mjesta, otvaranjem novih poduzeca ili smanjenjem cijena proizvoda, vec ce dovesti do daljnjeg bogacenja pojedinaca. Ono što bi Vlada trebala uciniti je uhvatiti se u koštac s uvoznickim lobijem koji je uništio hrvatsko gospodarstvo.

"Trebalo bi zabraniti uvoz ili oporezivati takve proizvode i u cijenu stranih proizvoda ukalkulirati cijenu rada u Hrvatskoj", ustvrdio je Bulic.

Govoreci o situaciji u Istarskoj županiji, rekao je da uz favoriziranje turizma i trgovine, više energije treba uložiti u gospodarstvo i industrijsku proizvodnju jer se u protivnom broj nezaposlenih nece smanjivati.

Naglasio je da i Uljanik ulazi u probleme, što zakljucuje jer je Uljanik u 2011. godini ostvario dvostruko manje prihoda nego godinu dana ranije, te najavio otpuštanja u segmentu proizvodnje motora. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter