Bez smrada iz vinograda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napokon je Institut za poljoprivredu i turizam odlucio uložiti stotinjak tisuca kuna u rekonstrukciju dijela svoje interne kanalizacije. Posao na temelju provedenog natjecaja obavlja porecki Terakop, a komunalno poduzece Usluga preuzelo je strucni nadzor.

Radovi bi trebali biti dovršeni u roku od 15 dana, ako vremenske prilike budu išle izvodacima na ruku, a rijec je o zamjeni 230 metara betonske kanalizacijske cijevi, ukopavanju prema standardu za kanalizaciju i izradi kontrolnih okna.

Dio te interne kanalizacije prolazi kroz vinograd na zakonom zašticenoj lokaciji, u samom gradu, stotinjak metara iznad djecjeg vrtica i robne kuce i isto toliko ispod škole. Dosadašnja betonska cijev bila je preplitko ukopana pa bi je svako toliko oštetili strojevi za obradu sortnih vinograda i nasada pšenice.

Cijev je bila probušena na nekoliko mjesta, u nju je ulazila zemlja, a sadržaj kanalizacije izlijevao se tvoreci smrdljivi potok ili lokvu. Iz vinograda se, pogotovo za ljetnih mjeseci, stoga širio nesnosan smrad. Konacno ce ta sanitarna crna rupa biti sanirana.


Podijeli: Facebook Twiter