Bez provizije samo u T-Centru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javila nam se 87-godišnja umirovljenica Marija Krstic potuživši se da je u dva dana prošla cijeli grad ne bi li uspjela bez provizije platiti mjesecni racun za telefon. Do prošlog mjeseca, veli, sve je racune, pa tako i onaj za telefon, uredno podmirivala bez provizije u Fini, no tog su joj dana rekli da to više nije moguce.

- Kako je meni pet kuna, koliko su mi rekli da trebam platiti, jako puno, sutradan sam otišla u Poštu. No, tamo su mi rekli da oni nisu ista firma i da racun, ukoliko ne želim platiti proviziju, moram ici podmiriti kraj Foške, veli nam ova umirovljenica te dodaje da je tamo jucer bezuspješno cekala gotovo pola sata, no kako se red nije pomicao, a prostor je bio zakrcen ljudima, kuci se opet uputila neobavljena posla.

Zašto se racuni za telefon više ne mogu platiti bez provizije u Fini i Pošti saznali smo na stranicama T-Coma. Na njima, naime, korisnike obavještavaju da se "od kraja mjeseca kolovoza T-Com racuni mogu bez naknade platiti još brže, lakše i jednostavnije i to na novim samouslužnim uredajima za naplatu koji ce biti postavljeni u T-Centrima i to iskljucivo putem originalne uplatnice T-Com racuna". No, ukoliko netko nema originalnu uplatnicu, iznos racuna može platiti na blagajni T-Centra uz naknadu od pet kuna po racunu.

Stoga ce se od 10. kolovoza prilikom placanja racuna T-Coma u poslovnicama Hrvatske pošte i Fine, u kojima je do sada bilo moguce platiti racun bez provizije, za svaku obavljenu transakciju naplacivati i naknada po službenim cjenicima ove dvije tvrtke. Na stranicama dodaju da se gotovinsko placanje bez naknade može obaviti i trajnim nalogom putem tekuceg racuna.

Tako ce oni stariji, koji nisu vicni surfanju internetom, a inace slove kao najuredniji platiše, od sad morati dangubiti i u T-Centru. No, istina je da poštanski ured postoji gotovo u svakome kvartu, a T-Com centar se nalazi samo u gradu, a kakva tamo vlada gužva znaju svi koji su barem jednom krocili u njega. Sada ce sa svim penzicima koji, nažalost, nemaju ni za proviziju, gužva biti još i veca.


Podijeli: Facebook Twiter