Bez prostornog plana ništa od Muzila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpisivanje ugovora o realizaciji projekta "Brijuni rivijera" te izgradnja pulske bolnice bile su glavne teme susreta gradonacelnika Borisa Miletica s novinarima u komunalnoj palaci. "Caffe sa sindacom" neformalni je mjesecni susret na kojem gradonacelnik s novinarima pretresa teme i odluke donesene proteklih dana. Glavnina razgovora svela se na dva spomenuta ugovora i dvije teme.

Miletic je rekao da su to dvije važne odluke za grad Pulu, ali i šire. Na pitanje da komentira posljednju sjednicu Gradskog vijeca, a vezano za glasovanje o projektu "Brijuni rivijera", Miletic kaže da je 13 glasova ionako bilo dovoljno za prihvacanje odluke te da je njemu važno da je odluka donesena.

Miletic se osvrnuo i na tijek turisticke sezone, radove na komunalnoj infrastrukturi te završetak 58. filmskog festivala. Novinarima je predstavio i novog suradnika u poslovima protokola, Leonarda Poropata.

Osvrnuo se potom na turisticku sezonu, rekavši da pulska Zracna luka bilježi porast od 11,6 posto prometa u odnosu na lani, a Istra bilježi cetiri posto više nocenja.

Izrazio je zatim zadovoljstvo predajom vojarne Vellelunga 2 u civilne ruke te izvijestio novinare da su u tijeku pregovori za predaju Vallelunge 1 koja takoder treba dobiti civilne sadržaje.

Gradane je potom zamolio za još strpljenja radi radova na komunalnoj infrastrukturi zbog cega su prometnice raskopane te kazao da ce po završetku radova svima biti bolje.

Rekao je da se javna rasprava o izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada Pule ocekuje vec krajem rujna, a da se njegovo usvajanje ocekuje u veljaci ili ožujku iduce godine. Veli da ce se nakon toga ici u izmjene i dopune Generalnog urbanistickog plana. Na pitanje što je s Muzilom u odnosu na "Brijuni rivijeru" Miletic kaže da se do donošenja PP-a Pule ništa nece moci uciniti.

Što se tice izrade urbanistickih planova, veli da je pri kraju izrada UPU-a Marina Veruda i Istocna poslovna zona, dok je UPU Delfin vec na snazi. Veli da ce se donošenjem PP-a Pula krenuti u realizaciju problematike naselja Monte Turco, odnosno da ce se dio tog naselja urbanizirati. Takoder, rekao je da bez obzira na legalizaciju bespravne gradnje koju je pokrenula država neke kuce na Monte Turcu nece moci biti legalizirane. Prvenstveno, one na vodozaštitnom podrucju kojima zasad ne zna broj. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter