Bez prometne i pod utjecajem opijata izazvao sudar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedamdesetdvogodišnji vozac iz Poreca lakše je ozlijeden u izravnom sudaru dvaju automobila u Ulici Gašpara Kalcica u Porecu u subotu oko 10 sati.

Nesreca se dogodila kada je 33-godišnji A. R. iz Poreca upravljajuci renault cliom pulskih oznaka za koji je istekla prometna dozvola poceo pretjecati nepoznato vozilo u smjeru Špadica i izravno se sudario s hyundai getzom kojim je upravljao 72-godišnji J. G. iz Poreca.

Kad je poceo pretjecati suprotna kolnicka traka nije bila slobodna te je došlo do sudara. Od siline udara clio se zarotirao na kolniku i zaustavio na lijevoj prometnoj traci od smjera kretanja, a getz je izbacen izvan kolnika. Vozac getza zbrinut je u poreckom Domu zdravlja.

Odmah po dojavi na mjesto dogadaja upuceni su hitna medicinska pomoc te dvoja vatrogasna vozila, a policija je zaustavila promet. No intervencija vatrogasaca nije bila potrebna.

Policija je tijekom ocevida utvrdila da vozaci nisu bili pod utjecajem alkohola, no vozac clija dodatno je testiran na droge te se pokazalo da je pozitivan, odnosno da je konzumirao neko opojno sredstvo. Protiv 33-godišnjeg A. R. slijedi optužni prijedlog zbog pocinjenih prometnih prekršaja.


Podijeli: Facebook Twiter