Bez prometa od Turnine do južnog ulaza u Rovinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog nastavka izgradnje kanalizacijskog kolektora zatvoren je promet na županijskoj cesti od Turnine do južnog ulaza u Rovinj na Križu. U drugoj fazi izgradnje zatvorena je dionica od odvojka za Monfiorenzo do zapadnog ulaza u Gripole, tako da ce se sa županijske ceste moci ulaziti u ova prigradska naselja. Ostali promet za južni dio Rovinja do 1. ožujka odvijat ce se zaobilazno upadnicom - Alejom Rudera Boškovica, Vijencem brace Lorenzetto i Istarskom ulicom.

U trecoj fazi, koja mora biti dovršena do 1. travnja, zatvorit ce se dio županijske ceste od zapadnog do istocnog ulaza u Gripole. Po dovršenju kolektora Štanga - Gripole cijeli ce taj dio prometne županijske ceste dobiti novi završni asfaltni sloj. Time ce i ovaj dio ulaza u Rovinj, na kojem je asfalt bio frezan, dobiti primjereni kolnik.

Okoncanjem izgradnje ovog komunalnog objekta otvara se mogucnost izgradnje i prikljucenja na sustav javne odvodnje naselja Gripoli i Monfiorenzo, a u kasnijoj fazi i Rovinjskog Sela. Sjeverozapadni dio Monfiorenza je vec prikljucen na kolektor, a zgrade ce se poceti prikljucivati za desetak dana, kada ce novoizgradena crpna stanica na Štangi dobiti potrebite ateste. Na ovu crpnu stanicu prikljucit ce se i tri zgrade u kojoj su smješteni stanovi POS-a, a koje su do sada imale vlastiti sustav odvodnje.

Nakon praznika nastavljena je i izgradnja kanalizacije u prigradskom naselju Konceta. Do 15. veljace dovršit ce se kanalizacija u ulicama Pavla Pellizzera i Gian Rinalda Carlija. Buduci da je nova crpna stanica Konceta vec u funkciji, u ovom ce se naselju odmah poceti prikljucivati zgrade.

Na Karmelu i Lacoserciju dovršena je izgradnja kolektora kroz ulice Pasqualea Besenghija, Angele Nider i Ante Starcevica, na koju su prikljuceni svi okolni objekti. Ove godine nastavit ce se izgradnja kanalizacijskih ogranaka i prikljucenje objekata u preostalim ulicama ovog naselja.

Prije praznika dovršena je gradnja kanalizacije u naselju Valbruna II. sjever. U tom je naselju izgradena kanalizacija u Spincicevoj ulici, pa su za gradnju preostale još tri manje ulice.

S izgradnjom fekalne sredstvima Grada Rovinja grade se i potrebiti odvojci oborinske kanalizacije. Po potrebi javna poduzeca mijenjaju i ostalu infrastrukturu, prvenstveno vodovodnu i elektricnu. Monfiorenzo je uz trasu kanalizacije dobio i javnu rasvjetu.

U ovu fazi izgradnje kanalizacije Komunalni servis s Hrvatskim vodama ulaže 5,5 milijuna kuna. U proteklih deset godina u sustav javne odvodnje uloženo je 50 milijuna kuna, a još je pet milijuna uloženo u izgradnju odvojene oborinske kanalizacije. S ovim novim investicijama javnom odvodnjom bit ce pokriveno 70 posto podrucja grada.
(Aldo POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter