Bez posla ostaje 159 radnika labinskog Benettona


Nagađanja i priče koja već duže vrijeme kruže Labinom, jučer su nažalost i službeno potvrđene. Naime tvornica Benettom zatvara svoj pogon u labinskoj industrijskoj zoni, a 159 radnika, najkasnije sa zadnjim danom mjeseca lipnja, odlazi u neizvjesnu budućnost, te se računaju kao nezaposleni.

Potvrdila nam je to Marina Cvitić, voditeljica Sindikata Istre Kvarnera i Dalmacije, ispostave Labin, koja je zajedno sa sindikalnom povjerenicom labinske tvornice Muhibom Mešanović i njenom zamjenicom Sonjom Kostrić, bila pozvana na razgovor kod poslodavca i direktora proizvodnje Olimpias grupe, koja je preuzela kompletan sektor industrije Benettona, u proizvodnji tekstila.

Na sastanku je bio i voditelj tekstila labinske i osječke tvornice, te direktor ljudskih resursa Benettona Labin i njihov osječki odvjetnik. Marini Cvitić i sindikalnim povjerenicama Benettona saopćili su da se pogon zatvara, a proizvodnja seli u Osijek. Takvu odluku obrazložili su padom proizvodnje labinske tvornice, zbog pada prodaje, te sele u Osijek iz razloga što je tamošnja tvornica starija od labinske i zapošljava 282 radnika.

U razgovoru za naš list Marina Cvitić rekla je kako se poslodavac obvezao poštivati sve zakonske uvjete prema radnicima, a to je isplata otpremnina, od maksimalno tri mjesečne plaće. (A. ŠĆULAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter