Bez ocekivane velike završnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završilo je 21. novigradsko proljece. Radi se o školi djecjeg koja je posljednjih tjedan dana okupljala tristotinjak darovitih ucenika i šezdesetak ucitelja hospitanata iz gotovo svih hrvatskih županija. Sudionici su u 21 kreativnoj radionici rijeci, pokreta, slike i zvuka, predvodeni mentorima, stvarali na zajednicku temu »Cirkus«.

Ocekivana se velika završnica trebala održati sinoc, kad je u 18 sati bila zakazana dosad najoriginalnija prezentacija njihovih ostvarenja – «Cirkus» na starogradskim ulicama, s defileom i programom na Velikom trgu, koje smo u više navrata najavili. Medutim, zbog neizvjesnih vremenskih prilika organizatori su na brzinu odlucili veselu promenadu u skracenom obliku održati vec tijekom jutra, što su, gotovo bez znanja javnosti, i ostvarili.

Rezultate svog talenta, mašte i marljivog rada polaznici su pokazali u OŠ Rivarela i Talijanskoj osnovnoj školi, u cijim su se prostorima i održavale radionice. Radi se o bogatoj riznici slika, skulptura, grafika, fotografija, literarnih i novinarskih radova, slikovnica, skladbi, kostima, scenografskih elemenata, pjevackih, svirackih, plesnih i scenskih minijatura.


Podijeli: Facebook Twiter