Bez obzira na tešku situaciju, svi daju sve od sebe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Atmosfera u kojoj se "zeleno-žuti" pripremaju za sutrašnji ogled četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv Dinama daleko je od poticajne, kamoli idealne. Igrači ne znaju da li će napokon dobiti zaostale plaće, niti da li će klub uopće preživjeti do kraja prvog dijela sezone te u takvoj atmosferi, gdje moraju brinuti i o vlastitoj egzistenciji, trebaju razmišljati kako da ostanu fokusirani na sljedećeg protivnika koji istovremeno u glavi ima samo nogometne brige.

- Kao najmlađi u svlačionici mogu puno naučiti od svojih suigrača, jer bez obzira na cijelu ovu tešku situaciju u kojoj se nalazimo, svi odreda maksimalno rade na treninzima i daju sve od sebe na utakmicama te mogu reći da sam ponosan na dečke i na to kako se nose sa svim problemima - kaže Dino Halilović, vezni igrač Istre 1961. - Nama mladima ipak je nešto lakše od onih igrača koji imaju ženu i djecu te koje u potpunosti razumijem i podržavam njihove odluke, bez obzira kakve one bile. Nama koji smo u Puli bez obitelji najvažnije je ipak igrati te shodno tome lakše sve brige maknemo sa strane, fokusiramo se na teren i razmišljamo kako da na njemu pružimo svoj maksimum.

Činjenica od koje se ne može pobjeći je da dani prolaze, a ništa se konkretno ne rješava te se shodno s takvim razvojem događaja igrači bore sami sa sobom i lome oko odluke koju će donijeti. Dvojica su već otišla, a od onih koji su preostali neki će sigurno dočekati kraj polusezone na "Drosini", dok za neke druge ne bismo mogli staviti ruku u vatru. U narednih dan-dva igrački kadar bi trebao ostati na okupu, no pitanje je što će biti nakon srijede i kup-ogleda s Dinamom.

- Činjenica je da je strancima u cijeloj ovoj situaciji puno teže nego nama iz Hrvatske, pa su prvi koji su nas napustili bili Mitrevski i Gotal, ali mislim da se i uz te odlaske i dalje dobro držimo, ostali smo klapa te u svlačionici i dalje vlada pozitivna atmosfera - istaknuo je Halilović. - Što se mene osobno tiče, ja ću sigurno izgurati do kraja polusezone. To je praktički još samo dva-tri tjedna koji mi ništa neće ni dodati, ni oduzeti i odradit ću ih ovdje profesionalno, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Premda je situacija teška, odlaskom ne bih ništa dobio, dok ostankom mogu odigrati još par utakmica, što za mene kao mladog igrača puno znači. Za nešto dalje morat ću poslije vidjeti sa svojim ocem koji skupa sa mnom odlučuje što i kako dalje. Ako ovakva situacija ostane u klubu, realno je za očekivati da ću u zimskoj stanci otići, no nadam se da će se nešto promijeniti, jer bih stvarno volio i dalje biti dijelom Istre 1961. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter