Bez kanalizacije i asfalta zbog susjeda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deseci kucanstava moraju cekati uvodenje kanalizacije i asfaltiranje prilaznih putova u medulinskoj Ulici Sad sve dok dvije obitelji ne pristanu prodati dio svojih parcela na kojem se trebaju odvijati radovi. S obzirom na to da te obitelji imaju pristup s glavne prometnice nije im potreban asfalt pa odbijaju prodati svoje kvadrate. Opcina je angažirala odvjetnika koji ce voditi pregovore oko izvlaštenja.

Informacija je to koju smo dobili u Opcini Medulin nakon što se nekolicina mještana Ulice Sad, tocnije dijela naselja najbližeg moru, požalila da godinama ceka kanalizaciju. "Vec 30 godina uredno placamo komunalnu naknadu, a ni dan-danas nemamo asfaltirani prilaz kucama, kanalizaciju, javnu rasvjetu i kontejnere za smece", kažu nam stanari te ulice. Dodaju da je cesta koja treba izaci na Ribarsku ulicu projektirana prije 30 godina, no do izgradnje nikad nije došlo.

Naglašavaju da ljeti placaju i boravišnu pristojbu za svoje goste, a na pražnjenje septicke potroše oko dvije i pol tisuce kuna. Kupili su i male kontejnere koje odvoze na asfaltiranu cestu jer im kamioni Albaneža ne mogu prici zbog preuske ulice.


Podijeli: Facebook Twiter