Bez izravnog prijenosa iz Sabora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjednice Hrvatskog sabora nakon Nove godine više se, posve je izvjesno, nece direktno prenositi ranim jutrom na HTV-u. Umjesto prijenosa saborskih sjednica, koje su rijetko dosezale i dva, a kamoli više posto gledanosti, predvecer ce ici polusatna saborska kronika, a izravan prijenos zaslužit ce samo sjednice od iznimnog javnog interesa poput rasprave o proracunu, ili povjerenja Vladi.

S HRT-a, doduše, ovo nisu izrijekom potvrdili. Umjesto rezolutnog priznanja da je saborskim sjednicama odzvonilo, porucuju da ce konacna odluka ovisiti o slici godišnjeg financijskog plana, baš kao i ugovoru što ga po novom Zakonu o HRT-u javni servis mora potpisati s Vladom i u kojem je do najsitnijih detalja definirana usluga javne televizije. No, vec se zna da ce voditelj projekta saborskih kronika biti Nikola Kristic, koji nam je kazao da vec ima pripremljen koncept nove emisije.

Emisija bi, pak, trebala dati sukus dnevnih dogadanja, ali se ne bi zaustavila samo na pukom prenošenju rasprave, vec bi imala i svoje stalne rubrike poput komentara gradana i zastupnika o najvažnijim dogadanjima.

Na adresu predsjedništva Sabora nikakav službeni dopis s HRT-a još nije došao. No, najvjerojatnije ce se odluka tek primiti na znanje bez disonantnih tonova, sudeci prema oduševljenju predsjednika Odbora za informatizaciju, informiranje i medije SDP-ovca Nenada Stazica.

- Takvu odluku pozdravljam. Prezadovoljan sam i oduševljen, jer ovaj dosadašnji Big Brother ne odobravam, kazao nam je Stazic. Na koncu, veli Stazic, u Dnevniku bi završilo samo ono što je eksces, makar Sabor nije samo to.

A da pasionirani ljubitelji televizijskih prijenosa saborskih zasjedanja ne ostanu zakinuti, saborska televizija se može neprestance pratiti na internetskim stranicama Sabora te na MaxTV-u i B-netu.


Podijeli: Facebook Twiter