Bez gužvi zbog zatvaranja Zagrebačke ulice

(Milivoj MIJOŠEK)
(Milivoj MIJOŠEK)

Nakon jutarnje špice odlazaka na posao danas je za promet zatvoren dio Zagrebačke ulice od ljekarne na Giardinima do križanja s Dobrichevom ulicom. Razlog zatvaranja je plinofikacija Zagrebačke ulice od ljekarne do Žute škole, koja će se izvesti u tri faze i trebala bi trajati do sredine prosinca.

Zbog radova je uvedena privremena regulacija prometa pa se po centru vozi preko Zadarske, Rakovčeve, Mletačke ulice te Trga Republike i Dobriline ulice. Prema viđenom ujutro, zatvaranje navedenog dijela Zagrebačke ulice nije dovelo do pretjeranih gužvi u središtu grada. Znakovi privremene signalizacije bili su dostatni da upozore vozače na radove, a tek je, možda i zbog kiše, djelomično bio pojašan promet na Giardinima.

Zbog zatvaranja Zagrebačke ulice došlo je do preinake pojedinih trasa linija javnog gradskog prometa pa tako linija 1 prometuje Dalmatinovom ulicom (tržnica), a u drugom smjeru Dobrilinom, Mletačkom-MUP i dalje prema bolnici. Linija 4 vozi u dijelu Giardini - Anticova ulica - Bulevar, linija 5 u dijelu Rakovčeva - Dalmatinova - Giardini, a linije 8, 26, 27 i 28 Giardinima do pošte, potom skreću u Dobrilinu ulicu i dalje nastavljaju uobičajenim smjerom. Linije 9 i 25a voze Giardinima do pošte, skreću u Dobrilinu ulicu pored MUP-a i dalje prema bolnici, dok linije 21 i 22 voze u dolasku Rakovčeva - Dalmatinova - Giardini. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter