Bez gužvi na istarskim prijelazima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda su božicni i novogodišnji blagdani ispraznili kucne budžete, dio Istrana ipak je odlucio otputovati na skijanje. Na granicnim prijelazima Plovanija i Kaštel zatekli smo obitelji koje su pretežito odlazile na skijališta u Sloveniju i Italiju. Vecina ih je odlucila iskoristiti školske praznike te su otputovali u prvom tjednu nove godine, iako su cijene aranžmana skuplje nego u drugoj polovici mjeseca.

Dežurni carinski službenici potvrduju da je ove godine broj ljubitelja skijanja više nego prepolovljen, a kao razlog tome i oni navode tešku prošlu godinu u kojoj su mnogi jedva spajali kraj s krajem pa im ne pada na pamet trošiti i na sijanje.

- Od osam sati ujutro preko granice uglavnom su odlazili strani državljani koji su u Istri slavili Novu Godinu. Najviše je bilo Slovenaca i Talijana. Znatno je manji broj domacih putnika koji su otputovali na skijanje, rekli su nam carinski službenici.

I nadležna granicna policija potvrdila je da se promet na granici odvijao bez zastoja te da su zemlju napuštalo pretežito strani gosti.

Preko tri istarska granicna prijelaza Kaštel, Plovanija i Požane, od petka 1. sijecnja do jucer u 12 sati iz Hrvatske je izašlo ukupno 15.034 putnika, od kojih je domacih bilo 5.862. Istovremeno u Hrvatsku je ušlo 9.593 putnika, od kojih je bilo 6.723 strana državljana.


Podijeli: Facebook Twiter