Bez dužih čekanja na graničnim prijelazima u Istri

Granični prijelaz Kaštel  (M. MIJOŠEK)
Granični prijelaz Kaštel (M. MIJOŠEK)

Smjena turista pojačala je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima u Istri, ali prema podacima iz PU istarske, dužih čekanja na granici nije bilo. Tijekom petka na prijelazima Plovanije i Kaštel zabilježen je ulazak 71.593 putnika, među kojima je bilo 66.005 stranaca. U isto vrijeme iz Hrvatske je na ovim prijelazima izašlo 58.106 putnika, od toga su 51.944 strani državljani. Ukupno je tijekom petka i jučer do podneva kroz Plovaniju i Kaštel u zemlju ušlo 108.793 putnika, a izašlo njih 83.606.

Veći izlaz nego ulaz zabilježili su, pak, na graničnom prijelazu Požane. Tu je tijekom petka i jučer do podneva u Hrvatsku ušlo ukupno 7.735, a izašlo 9.416 putnika. I ovdje prevladavaju stranci: za njih 6.742 boravak u Hrvatskoj tek počinje, dok ih se 7.792 uputilo svojim domovima.

Osim prema Plovaniji i Kaštelu, iz HAK-a javljaju o pojačanom prometu na Istarskom ipsilonu u smjeru Rijeke te na drugim cestama u Istri. Promet je bio gust i na čvoru Matulji prema Istri, odnosno Opatiji te na riječkoj obilaznici i krčkom mostu. Posebno duge kolone formirale su se na ulazu u Zagreb. Prometna nesreća na autocesti A1 kod čvora Ogulin usporila je promet u smjeru Zagreba, a pred tunelom Mala Kapela kolona je bila duga desetak kilometara. U koloni od čak 50-ak kilometara vozilo se na A1 u smjeru mora od čvora Perušić do Svetog Roka. Zbog olujne bure za sav promet bili su zatvoreni Paški most i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački. (D. PALIBRK)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter