Bez dogovora o krizi na Kosovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sastanak posrednika EU-a Roberta Coopera s predstavnicima srbijanske vlade Goranom Bogdanovicem i Borisavom Stefanovicem u Raškoj na jugu Srbije, u blizini granice s Kosovom, završen je u ponedjeljak bez rezultata, a razgovori o pronalaženju rješenja za krizu na sjeveru Kosova nastavit ce se utorak.

"Dogovor je da se izjave medijima ne daju prije završetka razgovora", rekao je beogradskoj agenciji Tanjug jedan od sudionika razgovora.

Predstavnik EU-a Cooper prvi je, poslije dva i pol sata razgovora, napustio mjesto sastanka, samo prošavši pored desetak novinarskih ekipa.

Kriza na Kosovu izbila je prošli tjedan kada su specijalne snage kosovske policije zauzele granicne prijelaze Jarinje i Brnjak koje drže Srbi na sjeveru Kosova da bi osigurale provedbu zabrane uvoza robe iz Srbije.

Priština je time odgovorila na blokadu kosovskih kamiona prema Srbiji, no srpsko stanovništvo blokiralo je prometnice. U nasilju je ubijen jedan kosovski policajac, a KFOR je u petak zatvorio oba granicna prijelaza.


Podijeli: Facebook Twiter