Betty Boop i snjegovic na procelju Rojca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od kreativnijih dijelova festivala urbane kulture Media Mediterranea, grafiti radionica, završio je ovog vikenda oslikanim prednjim proceljem Rojca. Pod voditeljskim prisustvom Aleksandra Mrkonje Fettija, Alexandera Petta Alija i Daniela Koplowitza Kopploa, sudionici su s pripremama zida za oslikavanje krenuli vec od 8. kolovoza da bi kroz grafite izrazili svu svoju kreativnost.

- Nismo imali dogovorenu temu, ovo je više nekako spontano uz mali dodatak improvizacije. Svatko je napravio ono što je generalno imao u glavi, a i kroz radove se vide razliciti interesi. Imali smo sedam sudionika i mislim da je to bilo sasvim dovoljno s obzirom na velicinu prostora koji smo oslikavali, kazao je Fetti.

Svaki sudionik imao je osnovnu ideju koju je prenio na zid, a rijec je o razlicitim prikazima odredenih poruka sa zajednickom urbanom poveznicom. Radionica je trajala tri dana, a decki su s oslikavanjem zapocinjali svakog dana u popodnevnim satima koristeci se skelama za dostizanje viših dijelova procelja.

Iako su grafiti oduvijek povezivani s vandalizmom, u ovom slucaju se ipak radilo samo o kreativnom izražavanju što je zajednicko svim stanovnicima malog univerzuma koji postoji u Rojcu.


Podijeli: Facebook Twiter