Betonske ploce stižu uskoro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otkako je tijekom ožujka Plinara krenula u uplinjavanje zgrada u okolici Trga kralja Tomislava, radovima nema kraja. Barem tako tvrdi naš citatelj (podaci poznati redakciji) koji nam se požalio da je ispred njegove zgrade, kod ulaza, raskopana ogromna površina, koja ondje zjapi još od 19. ožujka. Tvrdi da je na taj problem upozorio nadležne u Plinari, no stvar se nije pomakla s mjesta. Veli da nije u redu da je dio ispred ulaza toliko dugo raskopan u dijelu grada koji ionako vec godinama grca u prašini ili blatu zbog neuredenog parkirališta. Dodaje da se taj dio ni ne bi trebalo asfaltirati, vec bi se "samo" trebale vratiti betonske ploce koje su i prije bile ondje.

Zbog cega je dio ispred ulaza u zgradu pod kucnim brojem 11 toliko dugo raskopan te kada ce se postaviti betonske ploce, upitali smo nadležne u Plinari. Voditelj tamošnjeg gradilišta Ernest Loncar rekao nam je da mu je poznat taj problem te da ce ubrzo riješiti nastalu situaciju.

- Ploce su odavno narucene, no još nisu stigle. Ocekujem da ce se to dogoditi svaki tren. Dat cemo sve od sebe da požurimo stvar, rekao nam je Loncar i dodao da su intenzivirali radove na tom dijelu kako bi do jeseni, prije pocetka sezone grijanja, prikljucili zgrade na novi plin. Što se tice instalacija koje stanari zgrade trebaju postaviti, nastavio je Loncar, sve informacije ima njihov upravitelj, odnosno predstavnik stanara. Našeg citatelja je naime zanimalo i što ce morati mijenjati za prihvat novog plina.

Loncar je ponovio da su suvlasnici trebali odavno biti upoznati s time tko ce i što trebati mijenjati na instalacijama, no istaknuo je da se za sva pitanja obrate svojem predstavniku stanara ili pak upravitelju zgrade. Takoder, dodao je, ukoliko imaju neke nedoumice, gradani se mogu obratiti i Plinari, gdje ce im pojasniti što i zašto trebaju mijenjati za prihvat plina.

- Zapravo sve ovisi od zgrade do zgrade, ili bolje receno od ulaza do ulaza. Neki ce trebati puno više mijenjati, neki tek minimalno. Zato je najbolje da se posavjetuju s nadležnima, zakljucio je Loncar. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter