Beton ce smanjiti vanjsko zeleno igralište?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva mjeseca otkako je pocela dogradnja i rekonstrukcija Djecjeg vrtica Zvjezdice u Šijani naziru se prve konture buduceg objekta. Osmišljen je kao moderna prizemnica sa središnjim zajednickim dijelom koji se potom širi prema prostorima za dnevni boravak djece. Objekt ce, takoder, imati pregršt staklenih stijena koje ce omogucavati izlazak djece na okolne zelene površine. No, upravo nam je prostor predviden za zelene površine ovih dana zaokupio pažnju.

Prema idejnom rješenju zelene bi površine zauzimale dobar dio ukupne površine, no sudeci prema dosadašnjim radovima, cini se da ce njihova površina biti znatno manja. Prilikom obilaska gradilišta uocili smo da je tek postavljena betonska ploca poprilicno velika te ne ostavlja puno prostora gdje bi se mogle urediti zelene površine.

- Koliko je meni poznato, radovi su u tijeku sukladno idejnom rješenju i nema promjena. Vrtic ce biti onakav kakvog smo ga predstavili u javnosti, rekao je kratko nadležni procelnik Erik Lukšic.

Radovi bi trebali biti gotovi ovog ljeta. Vrijednost radova je 8,6 milijuna kuna. Vrtic ce uz potpuno nove opremljene prostorije dobiti i kompletnu novu infrastrukturu. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter