Betlehemsko svjetlo stiglo u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski izvidaci veceras su na Forumu predstavniku Grada Pule, procelniku Eriku Lukšicu, predali Betlehemsko svjetlo, simbol ljubavi i mira. Svjetlo ce do Badnjaka, kada ce biti odneseno u pulsku Katedralu, biti na ulazu u komunalnu palacu, gdje gradani mogu doci zapaliti svijecu i prenijeti taj simbolicni plamen i u svoje domove.

Tradicionalno, još od 1986. godine, svake godine prije Božica jedno se dijete iz Beca zaputi u Betlehem i zapali svjetlo u štalici Isusovog rodenja. Ono se potom donosi u austrijsku prijestolnicu gdje se okupe predstavnici europskih skautskih organizacija i zapale svoj fenjer te ga odnose u sve zemlje Europe.





Prvi je put u Hrvatsku Betlehemsko svjetlo iz Beca 1991. donio ondašnji predsjednik Vlade Franjo Greguric, a od 1992. do danas Betlehemsko svjetlo donose izvidaci Saveza Hrvatske, a veceras u Puli predstavnici Odreda izvidaca "Istra" i "Uljanik".

Jedan od njih, 16-godišnji Samuel Kuftic vec je pet godina izvidac, a to je, kaže nam, izabrao prije svega zbog ljubavi prema prirodi.


Podijeli: Facebook Twiter