Bessonov snimatelj Arbogast snima s Aćimovićem

Dejan Aćimović
Dejan Aćimović

Francuski direktor fotografije Thierry Arbogast, proslavljen po radu s Lucom Bessonom, snimat će novi film Dejana Aćimovića "Anka", što je adaptacija romana za djecu "Anka Brazilijanka" Mate Lovraka, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

HAVC, koji je sufinancirao razvoj Aćimovićeva projekta i scenarija, prenosi da je Arbogast ovih dana posjetio Hrvatsku kako bi obišao lokacije za snimanje toga pustolovnog filma za djecu. Projekt je nedavno dobio i potporu Programa MEDIA zbog, kako se navodi, priče koja posjeduje snažan dramatski potencijal te uzbudljive, pustolovne i maštovite likove.

Thierry Arbogast snimio je, među ostalim, filmove "Leon profesionalac", "Peti element", "Ivana Orleanska", "Nikita", a surađivao je, među ostalima, s Brianom De Palmom na filmu "Femme Fatale" i Emirom Kusturicom ("Crna mačka, beli mačor").

Film Dejana Aćimovića trebao bi se početi snimati krajem proljeća ili početkom ljeta iduće godine. Scenarij potpisuje Tatjana Aćimović, a snimat će se u okviru produkcijske kuće DA FILM.

U glumačkoj postavi trebali bi biti, prema prvim najavama, Eric Cantona, Ralf Moeller, Rade Šerbedžija, Linda Begonja, Goran Bogdan, Goran Grgić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter