Bespravni graditelji uhvaceni na djelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je viši gradevinski inspektor pulske Lucke kapetanije obavio inspekcijski nadzor nad pomorskim dobrom na Crvenom Vrhu kod Savudrije, utvrdeno je da tvrtka ?ulaga betonira postojeci betonski plato na plaži i to bez ishodene koncesije i ostalih potrebnih dozvola za gradnju.

"Po izjavi ?ulage Karahasanovica, direktora firme ?ulaga, narucitelj radova je gospodin Biber koji je vlasnik stambenog objekta u neposrednoj blizini. Inspektor je zatim sacinio zapisnik o izvršenom inspekcijskom pregledu, izdao rješenje kojim se zabranjuje korištenje pomorskog dobra, prijavio bespravnu gradnju inspekciji zaštite okoliša i prostornog uredenja te pokrenuo prekršajni postupak", saznali smo od glasnogovornice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marine Halužan.

Prije desetak dana, kada smo pisali o uzurpaciji pomorskog dobra na savudrijskoj rivijeri, na licu mjesta na Crvenom Vrhu, ispod vikendica stranih vlasnika, uhvatili smo trojicu radnika s karijolom kako izvode radove. Rijec je o pomorskom dobru, tj. stjenovitoj i nepristupacnoj obali koju je vec lani posjetila inspekcija, takoder nakon clanaka u Glasu Istre.

Vec je tada, na tom potezu od 1.800 metara, utvrden niz objekata divlje gradnje, poput brojnih stepeništa, platoa za suncanje, molova, bazena, spremišta za plovila i drugih objekata koje su vlasnici vikendica napravili u zadnjih nekoliko desetljeca da bi si olakšali pristup do mora i omogucili sve ostale pogodnosti koje nudi plaža odmah ispred kuce. Nažalost, za vecinu tih slucajeva došlo je do zastare jer je prošlo više od deset godina.

Ovaj put radnike smo uhvatili in flagranti te nakon toga upozorili Ministarstvo mora i prometa, ali i zaštite okoliša i prostornog uredenja, koji su svoje inspekcije promptno poslali na teren. Srecom, gradevinare su ovaj put uhvatili na djelu i novinari i inspektori, tako da bi prekršajna prijava konacno trebala uroditi plodom.


Podijeli: Facebook Twiter