Bespravni graditelj proziva državu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je 2008. u Medulinu ekspresno srušeno 20-30 molica bespravno izgradenih na pomorskom dobru, nadležne državne službe nisu nastavile zapocet posao te su poštedjele takve objekte diljem hrvatske obale, a ima ih i u nacionalnim parkovima Kornati i Krka.

Istra ocito ima poseban status u Hrvatskoj jer se tu ljeti usmjeravaju inspektori iz ostalih dijelova zemlje, dok se drugdje to ne osjeca, rekao je tajnik pulske podružnice IDS-a Edi Gobo na konferenciji za novinare.

Podsjecamo da je taj cuvar reda pomorskog dobra prije dvije godine zatecen kako putem svoje tvrtke Awa koristi mol koji je dao bespravno sagraditi u Medulinu. No za njega je dobio koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti, najprije od Županije, a potom i od Opcine. Ali prije dobivanja odobrenja, na molu ispod hotela Holiday postavio je svoje barke, skutere i ostala sredstva za rad.

Na konferenciji za novinare IDS-a govorila su još dva clana te stranke. Valter Boljuncic je najavio da ce se danas na sjednici pulskog Gradskog vijeca odlucivati o cijenama vrtica te da je prijedlog IDS-a da se cijene izjednace bez obzira na to upiše li roditelj dijete u gradski ili privatni vrtic. Usvoji li se takva odluka, stupit ce na snagu u pedagoškoj godini koja pocinje 1. rujna 2010.

Marko Martincic se takoder osvrnuo na vecerašnju sjednicu vijeca. Istaknuo je donošenje odluke o obracunu godišnjeg proracuna za 2009. te rekao da su zbog manjka prihoda zabilježili pad po mnogim stavkama rashoda.


Podijeli: Facebook Twiter