Bespravna gradnja vikendom u starogradskoj jezgri Rovinja

(Danilo MEMEDOVIĆ)
(Danilo MEMEDOVIĆ)

Odluka o komunalnom redu čija je primjena započela od početka siječnja očito je uzbudila duhove. Pri tome prije svega mislim na trgovce koji se s toplijim danima polako vraćaju u Rovinj ne bi li sa sređenim objektima spremno dočekali turističku sezonu. Problem je u tome što su ove godine pripreme puno intenzivnije i podrazumijevaju građevinske radove, jer je zabranjeno izlaganje robe izvan trgovine.

Običaj je bio da se prodajni artikli uvelike izlažu na prozorima i vratima dućana, trgovačkim lutkama i tko zna čemu ispred trgovine koje su više služile kao spremišta za robu koja se izlagala na ulici.

Svi čekaju Uskrs!

Nova je odluka zahvaljujući komunalnim redarima, proslijeđena trgovcima. Tijekom siječnja išli su od trgovine do trgovine, upućivali trgovce na nova pravila i obavještavali da slijedećeg puta neće biti oprosta. Stvar je funkcionirala iz više razloga, ali najvažnije stoga što je 99 posto radnji iz kojih vire šlape, peraje, naočale, ručnici i ljetni odjevni predmeti iz tzv. butika u siječnju i veljači zatvoreno. U glavnoj trgovačkoj Ulici Carera trenutno je zatvoreno 59, a otvoreno 27 prodajnih mjesta. Građani, kojima je smetalo da iz svojih stanova izlaze na ulicu u slalomu između prodajnih lutaka sada mogu biti zadovoljni.

Koliko će i sveopće zadovoljstvo potrajati tek će se vidjeti, jer pravi test za Grad očekuje se za Uskrs, kada dolaze prvi gosti a s njima i ponovno otvoreni "butici". (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter