Bespovratnim EU-sredstvima do kompjutora i softvera


U buzetskom Drvoplastu pri kraju je realizacija projekta informatizacije poslovnih procesa za koji su sredstva dodijeljena iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije, a ostvarena su aplikacijom na javni natječaj "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti malih i srednjih poduzetnika u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije" koji je Europski fond za regionalni razvoj raspisao u rujnu 2015. godine po principu otvorenog poziva.

Zlatna obljetnica

- Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 333.193 kune, a iz europskih strukturnih fondova financira se s 282.121 kunom ili 84,68 posto vrijednosti. Poziv je bio namijenjen malim i srednjim poduzetnicima koji posluju u jedinicama regionalne i lokalne samouprave u područjima s razvojnim posebnostima s ciljem ujednačenog razvoja, a Drvoplast je svoje pravo prijave ostvario činjenicom da je registriran i posluje u brdsko-planinskom području, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare članica Uprave Drvoplasta Irena Pastorčić.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u veljači. Projektne aktivnosti počele su u ožujku, a moraju biti okončane do kraja listopada. Projekt je realiziran gotovo u cijelosti, a predstoji još samo edukacija djelatnika za rad s Auto cadom. U sklopu projekta nabavljen je novi hardver, a uključuje novi server, osobna računala, monitore te prijenosna i tablet računala. Nabavljeno je 14 računala najnovije generacije, četiri laptopa, tablet, server, ERP rješenja. Nabavljeni su softveri za projektiranje Auto cada, upravljanje ljudskim resursima i ERP softver za optimizaciju više poslovnih procesa. Unutar projekta odrađena je i edukacija djelatnika za korištenje novog operativnog sustava kao i tečajevi za ERP softver i softver za upravljanje ljudskim resursima.

- S obzirom da je do trenutka aplikacije na ovaj javni natječaj Drvoplast raspolagao iznimno starom informatičkom opremom i softverom, EU-sredstva omogućila su nam nabavku kompjutora najnovije generacije i softvera koji nam je omogućio unapređenje svih poslovnih procesa. Na ovaj način sa sigurnošću možemo ustvrditi da smo unaprijedili svoje poslovanje, poboljšali kvalitetu, povećali konkurentnost te postigli uštede i veću efikasnost rada, istaknula je Pastorčić. Uspješan EU-projekt jedan je od doprinosa obilježavanju zlatnog jubileja buzetskog Drvoplasta, 50. obljetnice postojanja, a promiče i načela dobrog upravljanja i suradnje s lokalnom zajednicom. Drvoplast je Osnovnoj školi "Vazmoslav Gržalja" u Buzetu donirao tri stara računala i monitore za potrebe učenika u nastavi informatike, a preuzela ih je ravnateljica škole Jadranka Bartolić Muzica.

Međunarodni brend

Gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić izrazio je zadovoljstvo što su buzetske tvrtke iskoristile mogućnosti koje nude EU-fondovi s obzirom da se prvenstveno kroz ulaganje u opremu, u informatizaciju, u unaprjeđenje proizvodnje mogu postići bolji rezultati na tržištu. "Siguran sam da će Drvoplast to znati iskoristi i da će i dalje biti jedan od prepoznatljivih brendova u dijelu proizvodnje plastičnih profila ne samo na području Hrvatske, već i šire s obzirom da više od 75 posto proizvodnje plasira na inozemna tržišta", istaknuo je Žulić. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter