Besplatnom hipnozom protiv cigareta

Dean Buić (K. F.)
Dean Buić (K. F.)

Samo jedna hipnoza dovoljna je da zauvijek ostavite cigarete. No, osnovni je preduvjet da sami doista želite prestati s pušenjem i to čvrsto odlučite, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Dean Buić, ravnatelj Hrvatskog centra za bioenergiju, koji zajedno s udrugom Moj grad sutra u petak 12. veljače organizira treći Pulski dan nepušenja.

Svima koji se žele osloboditi te skupe i za zdravlje pogubne ovisnosti, pruža se mogućnost da to učine prigodnom besplatnom hipnozom. Buić će hipnozu provesti sutra u prostorijama Istarskog kluba, u suterenu Rojca, s lijeve strane kraj glavnog ulaza. Zainteresirani se danas trebaju prijaviti telefonom na broj 098/500-200. Ukoliko ih bude previše, imena će biti ubačena u bubanj, a izvučenih osamdesetak bit će obaviješteno o dobivenom terminu.

- Hipnotizirat ću grupe od po deset ljudi. Učinkovitost je možda nešto manja od one kod individualnog pristupa, ali i dalje je to vrlo dobrih 50 posto "izliječenih". Takve smo rezultate zabilježili proteklih godina u kojima je odaziv bio zaista velik - po nekoliko stotina poziva u jednom danu, napomenuo je Buić.

Prema njegovim riječima, hipnoza nije opasna i teatralna kao što se to može vidjeti u filmovima, niti je moguće čovjeka navesti da čini nešto negativno i za njega štetno.

- Radi se o suženom stanju svijesti u kakvom se svatko od nas svakodnevno može zateći. Čovjek treba doći komotno odjeven, jednostavno sjesti, zatvoriti oči i ne razmišljati, već dozvoliti da se u podsvijest usade smjernice koje mu dajem, a koje smo prethodno zajedno usuglasili. Cijela procedura traje oko 45 minuta. Odmah nakon toga, neki više uopće nemaju želju za pušenjem, kod drugih je ona smanjena, dok će treći čim upale cigaretu osjetiti nepodnošljivu mučninu, objasnio je.

Buić je zamolio pušače da ne dolaze na nagovor ili iz znatiželje, jer im neće moći pomoći, a oduzet će mjesto nekome tko zaista želi promijeniti svoj život. Osim toga, pozvao je sve koji se ne smatraju ovisnicima da se na Pulski dan nepušenja pokušaju bar testirati i izdržati 24 sata bez cigarete. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter