Besplatnom dodatnom edukacijom do zaposlenja u ugostiteljstvu i turizmu

Tijekom edukacije učit će se izrada dekoracija od voća i povrća (Jadran BABIĆ/CROPIX)
Tijekom edukacije učit će se izrada dekoracija od voća i povrća (Jadran BABIĆ/CROPIX)

U sklopu provedbe EU projekta INOVA – Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba, Učilište Studium s partnerima, među kojima su Hrvatski zavod za zapošljavanje i pulsko otvoreno učilište Diopter, poziva sve nezaposlene osobe na prijavu za edukacije za programe specijalist za moderne trendove u kuharstvu, specijalist za poslove u baru, specijalist za eno-gastro poslove.

Osigurani troškovi prijevoza

Edukacija je za polaznike besplatna, odnosno financirana je od strane Europske unije i Učilišta Studium zajedno s partnerima, a osigurani su i troškovi prijevoza za polaznike kojima će po završetku biti dodijeljene potvrde o uspješnom završenim edukacijskim programima.

Na Javni poziv mogu se prijaviti osobe koje imaju završenu srednju školu iz sektora ugostiteljstva i turizma ili osobe koje imaju minimalno jednu sezonu radnog iskustva u navedenim poslovima. Početak edukacije planiran je u ožujku, doznajemo od ravnateljice Diopetra Maje Milevoj. Kako pojašnjava, programi obrazovanja osmišljeni su prema rezultatima istraživanja u kojem su hoteli iskazali svoje potrebe o stručnim kvalifikacijama, znanjima i vještinama zaposlenika.

- Cilj je educirati i osposobiti polaznike u pripremi jela i pića, izradi dekoracija od voća i povrća, vještinama prezentiranja, odnosima s gostima, dodatnoj prodaji i upravljanju reklamacijama, veli Milevoj dodajući da će se edukacije sastojati od teorijskog i praktičnog dijela.

Nakon odslušanog teorijskog dijela programa polaznici se upućuju na praktičnu nastavu u hotele koji su suradnici na projektu: Andrija i Ivan (Solaris beach resort), Amfiteatar Pula, Lav Vukovar, Dalmatino Vodice, Velanera Pula, Olympia Vodice i Atrium Split. Nakon završetka praktične nastave u hotelima za polaznike koji ostvare najbolje rezultate postoji i mogućnost zaposlenja.

Prijave do 15. veljače

Projekt "Inova - Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba" sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, IPA IV Operativni program ''Razvoj ljudskih potencijala'', Grant shema ''Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja faza II''. Ukupna vrijednost projekta iznosi 215.752,00 EUR uz sufinanciranje od strane Europske unije u iznosu od 199.980,52 eura odnosno do 92,69 posto od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Trajanje projekta je do 18. rujna 2016. godine. Nezaposleni koji su zainteresirani za edukacije moraju se javiti najkasnije do 15. veljače putem telefona 501-500 ili e-maila: [email protected]. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter