Besplatno podstanarstvo za Terzice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jasmin Terzic, nezaposleni samohrani otac dvoje malodobne djece, o kojem je Glas Istre proteklih dana pisao, a koji se našao u bezizlaznoj situaciji i molio ljude dobre volje za pomoc, pronašao je ruke spasa koje ce mu pomoci da svoju djecu izvede na pravi put.

Jucer je Terzica na razgovor o zaposlenju pozvao Milan Rojnic, vlasnik obrta za cišcenje Maja, kooperantske firme u brodogradilištu. Rezultat je Terzicevo zaposlenje, cime ce mu biti osigurana stalna primanja. Kaže da ce sada moci isplatiti i dug za dosadašnje podstanarstvo. Nekoliko dana ranije obitelj Dobran iz Ližnjana, Marija i Bruno, pružili su troclanoj obitelji krov nad glavom, i to besplatno. U novom domu, kako kaže Terzic, placat ce samo režije.

Podsjetimo, nakon što je krajem srpnja ostao bez posla i spao na mizernih 299 kuna djecjeg doplatka, Terzic je preko Glasa Istre odlucio potražiti financijsku pomoc sugradana ili posao kojim bi mogao uzdržavati dvoje malodobne djece, 13-godišnju polaznicu Osnovne škole Tone Peruška i 6-godišnjeg sina. Apel za pomoc bio je posljednja slamka spasa za ovu obitelj koja je u prošlosti proživjela teške trenutke nakon što ih je napustila majka, a otac od onda sam odgaja svoju malodobnu djecu.

Apel je ubrzo urodio plodom pa je direktor Novih istarskih knjižara Anton Šegota poklonio Terzicevoj kceri komplet udžbenika. Da Terzic ne želi kruha preko pogace, pokazuje to što je vratio narudžbenicu Centru za socijalnu skrb koji mu ju je dodijelio za nabavku školskih knjiga. "Vratio sam je da bi njome pomogli nekom drugom djetetu kojem je jednako tako potrebna pomoc", rekao nam je Terzic, zahvalivši svim ljudima dobra srca koji su mu pomogli. Terziceva kcerka ima osiguran i cjelodnevni boravak u pulskom Domu za djecu u Budicinovoj ulici pa se cini da ce ova obitelj konacno moci malo predahnuti i umjesto brigama posvetiti se normalnom životu.

Gradani koji i dalje žele pomoci ovoj obitelji mogu se javiti na broj mobitela 092/2399-297 ili novac uplatiti na tekuci racun u Raiffeisen banci 2484008-3201179107.


Podijeli: Facebook Twiter