Besplatno na remiksiranje glazbe


Udruga Metamedij u suradnji s udrugom TradInEtno organizira od 17. do 22. listopada u pulskom Rojcu besplatnu radionicu remiksiranja tradicijske glazbe pod nazivom "Remiks identiteta".

Vlastiti remiksevi

Cilj radionice je producirati vlastite remikseve kroz grupni rad i stručno mentorstvo te educirati polaznike o upotrebi digitalnih alata za produkciju glazbe. Budući da remiks identiteta predstavlja glazbenu viziju interkulturalnosti, polaznici će imati priliku upoznati se s tradicijskom glazbom narodnih manjina na prostoru Pule i šire okolice, diskutirati na temu tumačenja pojma tradicije te analizirati neke od novih načina postojanja tradicijske glazbe. Kompozicije polaznika bit će naknadno objavljene na CD-u "Remiks identiteta" u izdanju udruge Metamedij.

Program radionice uključuje predavanja, diskusije i praktičan rad u grupama uz stručno mentorstvo glazbenika Gorana Farkaša (grupa Veja) i zagrebačkog glazbenika Nenada Kovačića te producenta Marina Morosina.

Radionica je namijenjena mladima, studentima, te mladim glazbenicima i producentima. Uvjet za prijavu je: osnovno poznavanje sviranja nekog glazbenog instrumenta (trzalački, puhački, udaraljke, klavijature, itd.) ili pjevanja, te osnovno poznavanje rada u digitalnim alatima za produkciju glazbe (Ableton, Cubase, Reason, itd).

Za sudjelovanje na radionici zainteresirani se mogu prijaviti e-mailom na adresu: [email protected]. Rok za prijavu je 15. listopada 2016. Broj sudionika je ograničen. Prijava treba sadržavati ime i prezime, adresu, mobitel, e-mail, životopis (zanimanje, područje djelovanja, vještine, - maksimalno 900 znakova) i motivaciju za radionicu (max. 900 znakova). Selekcijski će postupak organizacijski tim obaviti 16. listopada.

Stručni voditelji

Umjetnički voditelj radionica Nenad Kovačić, glazbenik je i multiinstrumentalist iz Zagreba. Glazbom se aktivno bavi od 1997. kada je nastao njegov prvi bend Antenat, koji djeluje i danas. Od 2003. godine član je benda Afion, od 2003. do 2007. član benda Rhythm Tribe, od 2008. Našeg malog Afro Benda. Godine 2011. počinje suradnju s Damirom Imamovićem kao član benda Sevdah Takht Damira Imamovića, a kao povremeni suradnik ponekad koncertno prati Dunju Knebl, Le Zbor, Čipkice. Njegov glavni instument je djembe (zapadno afrička udaraljka).

Predavači i mentori su Goran Farkaš i Marino Morosin. Farkaš je glazbenik iz Pazina koji se bavi istarskom tradicijskom glazbom, a svoj rad najviše kanalizira kroz rad grupe Veja te udruge TradInEtno. Marino Morosin je mladi full-time producent; stvarao je u sklopu kolektiva DEM-crew (produkcija i beat making) te grupe Soundcheck Regaz, a za samostalnog rada, s naglaskom na chill trap/electronic beats, objavio EP "We Can Fly".

Program i satnica

Ponedjeljak, 17. listopada - u 18 sati u Dnevnom boravku Rojca predavanje Gorana Farkaša "Novo postojanje tradicijske glazbe - evolucija ili revolucija?", otvoreno za javnost

U 19 sati Marino Morosin: "Tradicijska glazba u digitalnom okružju (Ableton Live)"

Utorak, 18. listopada - od 18 do 21 sat rad u grupama: stvaranje koncepta i osnovnog aranžmana

Srijeda, 19. listopada - od 17 do 21 sat rad u grupama - snimanje instrumenata po potrebi

Četvrtak, petak i subota (20. - 22. listopada) - od 17 do 21 sat rad u grupama + snimanja; umjetnički voditelj Nenad Kovačić

(Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter