Besplatno na "Histre u Istri"

S otvorenja izložbe u Svetim srcima (M. ANGELINI)
S otvorenja izložbe u Svetim srcima (M. ANGELINI)

U povodu Međunarodnog dana muzeja u subotu se može besplatno razgledati izložbu "Histri u Istri" AMI-a koja će u Svetim srcima biti otvorena od devet do dva sata. U 23 sata počinje koncert na replikama histarskih instrumenata koje je izradio Dario Marušić, dok će u ponoć biti repriziran dramski prikaz o konačnoj borbi Histra i Rimljana s otvorenja izložbe čiju režiju potpisuje Petra B. Blašković.

Muzej suvremene umjetnosti Istre, Etnografski muzej Istre, Arheološki muzej Istre, Povijesni muzej Istre i Zavičajni muzej Poreštine sudjelovali su proteklih mjesec dana u 18. muzejsko-edukativnoj akciji naslovljenoj "Muzejske pričalice".

- Muzej suvremene umjetnosti Istre te Povijesni i pomorski muzej Istre bili su prvi put uključeni u zajednički projekt CiPula-ScarPola (za čiji je vizualni identitet zadužen Ivan Zidar), koja je učenicima nižih razreda osnovnih škola na zanimljiv način otkrila nepoznatu priču o zgradi tvornice obuće Astra, u kojoj je danas smješten Muzej suvremene umjetnosti Istre, kazala je Gorka Ostojić Cvajner na konferenciji za novinare.

Brojne su se škole odazvale toj akciji, a tema radionice obogaćena je pričom o Muzeju suvremene umjetnosti Istre, s obzirom na to da je tamo smješten dio fundusa koji su djeca mogla vidjeti. Svaki je razred na kraju posjeta dobio plan grada s ucrtanom lokacijom i priloženom fotografijom starog i danas nepostojećeg dućana tvornice obuće Astra Pula.

Na konferenciji za novinare predstavljena je izložba labinske umjetnice Ivone Vrbanac koja će u subotu u 21 sat biti otvorena u pulskoj galeriji Cvajner. Otvorenje će uveličati DJ-evi Stefano Bordi i Nicola Belli iz Trenta. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter