Besplatni zagrljaji za Dan mladih

U ponedjeljak besplatni zagrljaji na Forumu, Portarati i ispred Arene (Milivoj MIJOŠEK)
U ponedjeljak besplatni zagrljaji na Forumu, Portarati i ispred Arene (Milivoj MIJOŠEK)

U ponedjeljak, 13. kolovoza, udruga ZUM obilježit će Međunarodni dan mladih. Na tri lokacije u gradu - na Forumu, Portarati i ispred Arene - od 10 do 13 sati održat će se akcija "Dan mladih, besplatnih zagrljaja i informacija" - mladi volonteri će građanima i svima onima koji to budu htjeli, dijeliti besplatne zagrljaje i informativne DVD-e na kojima se mogu pronaći korisni linkovi i izjave ambasadora kampanje "Informacija uPRAVO sad - mladi pitaju".

Kampanju organiziraju Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih i Vijeće Europe, a na nacionalnoj razini to rade Zajednica info-centara, među kojima i pulski centar koji vodi udruga ZUM.

Kampanja je namijenjena mladima, medijima i donositeljima odluka, a cilj je osvijestiti mlade da imaju pravo na informacije koje, među ostalim, mogu dobiti u centrima za mlade i kroz medije. Također, cilj kampanje je da se donositelji odluka obvežu osigurati pravo mladih na informaciju.

- Europsku povelju o informiranju mladih u travnju ove godine potpisala je i naša potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, rekla je na konferenciji za novinare koordinatorica pulske akcije Ana Milovan.

Istaknula je da mladi ljudi još uvijek ne znaju dovoljno o svom pravu na informaciju, a akcija će to nastojati promijeniti i ukazati im na to da ga itekako imaju.

- Obavijestit ćemo mlade da postoje info-centri, poput našeg, gdje mogu dobiti sve informacije koje ih se tiču, a jedan od ciljeva je uspostaviti što bolji kontakt s njima na društvenim mrežama i internetskim stranicama, dodala je.

Organizatori su na koncu pozvali sve da se uključe u akciju, zatraže svoja prava na informaciju, pozvali su ih da im se slobodno obrate u Centru za mlade te da ih kontaktiraju na društvenim mrežama i njihovim internetskim stranicama. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter