Besplatni uskrsni doručak i marenda na Veliki petak

Besplatni uskrsni doručak uvijek je primamljiv gostima (M. MIJOŠEK/arhiva)
Besplatni uskrsni doručak uvijek je primamljiv gostima (M. MIJOŠEK/arhiva)

Od četvrtka do nedjelje trajat će slavlje Uskrsa na Trgu slobode u Poreču. Glavni dio programa je tradicionalni istarski uskrsni doručak, zakazan za nedjelju od 10 do podneva, kada će se svim građanima i turistima nakon mise i blagoslova podijeliti domaći proizvodi - tisuću pisanica, sto litara vina, 20 kilograma pršuta i 80 kilograma šunke, deset kilograma mladog luka, 40 kilograma pinci, deset kilograma sira, dvostruko kruha i 50 komada jajarica, istaknuto je na predstavljanju programa u Turističkoj zajednici Poreča, koja je zajedno s udrugom Bio Istra sedmu godinu za redom organizator ovog događanja.

Goste manifestacije zabavljat će harmonikaški orkestar "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba. Program počinje u četvrtak, rekla je Vlasta Radoičić, predsjednica Bio Istre, otvaranjem prodajne izložbe na kojoj se će na 15 štandova predstaviti istarski proizvodi, ali i ekološki proizvodi iz Slovenije, dok će nekoliko štandova biti namijenjeno ponudi ovdašnjih društava i udruga.

Na Veliki petak program nosi naziv "Bakalar i vino - za post malo, ali fino", a riječ je o besplatnom domjenku za građane, za koje su pripremili deset kilograma bakalara in bianco i 30 litara vina.

Nastupit će popularni Baredinesauri, a bit će to i početak veselih aktivnosti za najmlađe za koje su pripremili bojenje velike gotovo dvometarske pisanice ekološkim načinima. (V. HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter