Besplatni popravci za nemocne clanove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na godišnjoj skupštini pulskog kluba umirovljenika Uljanik clanovi su izvješteni o jedinstvenom osiguranju protiv nezgoda što nema niti jedan klub u Hrvatskoj, a za što je potrebna participacija od svega 50 kuna. "U tri godine osiguralo se 340 clanova. Pružili smo novcanu pomoc putem osiguranja sedamnaestorici skrbnika umrlih clanova, dok je jedan clan dobio odštetu zbog ozljede", rekao je predsjednik kluba Anton Kliman te se osvrnuo na probleme koje imaju s pulskom podružnicom Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Po Klimanovim rijecima, ta je podružnica potiho htjela preuzeti vodstvo kluba pa su programi i suradnja namjerno bili zanemarivani. Unatoc tome što je ovaj klub najvece udruženje umirovljenika u gradu, u Skupštini pulskog SUH-a nemaju ni jednog delegata. Kliman smatra da je razlog takvom ponašanju podružnice taj što klub ima vlastito clanstvo i žiro racun pa samostalno raspolaže novcem. O cjelokupnoj situaciji obavijestio je predsjednika SUH-a Stjepana Krajacica, koji je obecao da ce ih posjetiti, no u godinu dana to se nije dogodilo.

Osvrnuo se potom na pilot-projekt "Tehnicka pomoc bolesnim i slabo pokretnim osobama u kuci", koji ce poceti radionicama o volontiranju, a buduci ce volonteri biti na raspolaganju nemocnim clanovima za popravke u kucama. Projekt vrijedan 70 tisuca kuna podržava županijski Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, a provodit ce se diljem Istre. Za clanove ce biti organiziran i tecaj informatickog opismenjivanja, a od Citaonice kluba umirovljenika zatražit ce da se participacija smanji s 20 na 10 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter