Besplatni koncert Elementala na otvaranju Ljeta na Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački sastav Elemental otvorit će besplatnim koncertom 30. lipnja Ljeto na Kaštelu 2017. Glazbeno-kazališni program ove manifestacije u organizaciji pulskog Rock Caffea danas su novinarima u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre predstavili Mirko Mocko i Dorijan Vrkljan, kazavši da ovogodišnji program sadrži sedam predstava i isto toliko koncerata.

Cijene ulaznica kretat će se od 70 do 90 kuna za koncerte te od 60 do 80 kuna za predstave. Pritom se Vrkljan požalio da Pula Film Festival, kako je rekao, uzima najbolje termine (prvih desetak dana kolovoza), što njima otežava ravnomjernije sastavljanje programa.

Nakon Elementala, koncertni dio programa nastavlja se 1. srpnja nastupom Opće opasnosti, dok 31. srpnja gostuju Marko Tolja & Jazz Orkestar HRT-a. Slijede nastupi Nene Belana i njegovih Fiumensa, koji su na Kaštelu 14. kolovoza; Kojoti sviraju 15. kolovoza, Alen Vitasović i Šajeta 18. kolovoza te splitski TBF 19. kolovoza.

Predstava "Muškarci su s Marsa, žene s Venere", prema knjizi Johna Graya i u produkciji Teatromana, otvara 6. srpnja kazališni program na Kaštelu. Predstava "Na komadiću Europe" stand up komičara Žejka Pervana slijedi 13. srpnja, dok 30. srpnja gostuje glumac Milan Lane Gutović, najpoznatiji po liku Srećka Šojića iz filma "Tesna koža", i to s predstavom "Ukrađena ličnost". Predstava "Kerovi", u kojoj igraju Aleksandar Srećković i Srđan Timarov, i koja je na porečkom festivalu "Zlatni zub" osvojila glavnu nagradu, na rasporedu je 1. kolovoza, dok 12. kolovoza Tarik Filipović predstavlja monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom "Ćiro", a Branko Đurić Đuro autorsku hit predstavu "Đurologija". Program se nastavlja 16. kolovoza predstavom "Dame biraju" u režiji Admira Glamočaka i u produkciji sarajevskog Altteatra, dok 24. kolovoza Rakan Rushaidat igra predstavu "Ja, tata". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter