Besplatni koncert Dražena Zečića u LMC-u

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Ovogodišnje službeno otvorenje najveće open-air pozornice u Istri LMC - Lighthouse Music Cluba, nadomak Vodnjana, zakazano je za sutra. Prema najavi organizatora bit će to otvaranje u velikom stilu - uz besplatan koncert Dražena Zečića. Početak koncerta je zakazan za 23 sata, a Zečić će nastupiti s Banana bandom. 

Glazbena karijera Dražena Zečića traje od početka 90-ih godina kada je pisao tekstove za druge popularne pjevače poput Miše Kovača, Zlatka Pejakovića, Mate Bulića i drugih. Učestale teme u njegovim tekstovima bile su neuzvraćene i nesuđene ljubavi te rastanci.

Svoj prvi pjevački uspjeh ovaj je splitski pjevač doživio na Melodijama hrvatskog Jadrana 1993. godine kada je pobijedio s pjesmom "Govore mi mnogi ljudi". Upravo je ta pjesma zaslužna za njegov izlazak iz medijske sjene, a njome je osvojio srca mnogobrojne publike.

Istoimeni album objavio je 1993. godine. S pjesmom "Ima li nade za nas" koju je otpjevao s mladom i široj javnosti potpuno nepoznatom Anđelom Kolar postao je najtraženiji pjevač u Hrvatskoj. Porina je 1998. godine dobio za album "Nitko nema dva života" u kategoriji za najbolji album zabavne glazbe. Dobitnik je i nagrade Zlatna ptica koju je Croatia Records dodijelila 2000. godine onim izvođačima i grupama koji su prodali preko 100.000 primjeraka albuma.

Sredinom studenog 2012. Zečić je objavio singl "Ljubio sam nevjernicu" kojim je najavio novi, četrnaesti album naslovljen "Tvoj ću ostati" koji je objavio prošle godine. (B. Ć. J.)

 


Podijeli: Facebook Twiter