Besplatni internet opet dostupan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtak je ponovno proradio besplatni internet za gradane koji stanuju u užem centru Rovinja - na rivi od Multimedijalnog centra do velikog mola, ukljucujuci i središnji Trg maršala Tita. Proteklih dana gradani su se žalili da im je Grad Rovinj ukinuo besplatni internet, no radilo se o manjim tehnickim teškocama, koje su brzo uklonjena.

Na ovom dijelu Rovinja besplatni internet je pod patronatom Grada proradio prošlog proljeca. Zbog proracunskih restrikcija Grad je ove godine odustao od projekta, ali je uskocio sponzor Edo Maružin, cija je tvrtka A-mar postavila opremu na rivi koja je omogucila besplatno surfanje.

"Troškove besplatnog interneta snosi ce moja tvrtka. Korisnici interneta mogu i dalje na svojim racunalima ukucati spoj i preko domene Rovinj Free besplatno surfati. Ako im je prijem lošiji, a prepreka su obicno armirani betonski elementi, mogu nabaviti jeftine male antene koje se postavljaju u stanu ili u otvore prozora i omogucuju bolji ulaz", kaže Edo Maružin.



On trenutno priprema slicni projekt za Krmed, cije stara telekomunikacijska mreža ne može prenositi internetski signal. Vec pet godina sponzorira internet i za Zvaneta Ugrina, mladog invalida u kolicima koji boravi u Domu za odrasle Domenico Pergolis, pa mu je racunalo izlaz u svijet.


Podijeli: Facebook Twiter