Besplatne psihološke radionice za djecu, odrasle i stručnjake

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Društvo psihologa Istre od 15. do 21. veljače obilježava 9. tjedan psihologije u Hrvatskoj nizom besplatnih predavanja i radionica diljem Istre. Tako će u ponedjeljak, 15. veljače, na Radiju Labin u 10.10 sati psihologinje Hana Šiljan Bembić i Branka Gladović Šverko predstaviti teme ovogodišnjeg Tjedna, a idući dan u 17.30 sati na istom radiju Dubravka Ujčić Lukšić govorit će o "spoticanju o vlastitu ličnost". O istoj temi govorit će i 18. veljače od 17 sati u Gradskoj knjižnici u Labinu.

Alkoholizam, darovita djeca, klima

Na istom mjestu u utorak, 16. veljače, od 17 sati Barbara Kristofich Ambruš i Smiljana Hrvatin vodit će radionicu o kvalitetnom predstavljanju na razgovoru za posao. Antistres radionicu 17. veljače s početkom u 17 sati u labinskoj OŠ "Ivo Lola Ribar" vodit će Hana Šiljan Bembić i Nina Milevoj. O alkoholizmu će biti riječi u srijedu, 17., od 12.30 sati na Radiju Labin, a idući dan Borjan Batagelj će u Gradskoj knjižnici govoriti o psihologu kao važnom članu web dizajna i digital marketing tima.

Psihologijske radionice održavat će se i u Marčani: Ivana Mihaljica Baljak u marčanskoj će školi 16. veljače održati interaktivno predavanje o ulozi psihologije u odabiru budućeg zanimanja, a dva dana kasnije na istom mjestu održat će radionicu pod nazivom "Kad narastem ja ću biti…". U novigradskoj Zajednici Talijana u ponedjeljak u 13 sati Ksenija Benaković govorit će o identifikaciji darovite djece u vrtiću i radu s njima. Darovita djeca tema su predavanja koje će ova psihologinja održati i u Pazinu u ponedjeljak od 17 do 18.30 sati u vrtiću "Olga Ban". U pazinskoj će Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u utorak u 13 sati biti predstavljena knjiga Dževdeta Hadžiselimovića "Klima se mijenja, a mi…". Konferencija namijenjena stručnjacima pod nazivom "Ciljana podrška roditeljima: savjetovanje i programi za roditelje" održavat će se u pazinskoj Sportskoj dvorani u četvrtak, 18., od 9 do 14.30 sati.

Zaljubljenost, zahvalnost, talent

Na radiju Eurostar Umag 15. veljače od 13 sati o darovitosti pričaju psihologinja Iris Dragolin, defektologinja Vera Pavičić i pedagoginja Sanja Šestan Hećimović. "Zaljubljenost iz kuta nauke i umjetnosti" naziv je debate koju će 16. veljače od 20.30 sati u umaškom baru Circolo voditi grupa stručnjaka. U Gala kafeu 18. veljače od 20.30 bit će govora o zahvalnosti iz kuta nauke i umjetnosti. U subotu, 20., na Eurostaru će od 13 do 13.45 o partnerstvu govoriti Iris Dragolin i Vera Pavičić. U utorak, 23. veljače, u višnjanskoj OŠ Jože Šurana psihologinje Valentina Mladinov i Sara Findrik održat će radionicu o iskazivanju talenta u znanosti i tehnologiji.

Pulske radionice i individualne seanse

U Puli će psihologinja Ivana Mihaljica Baljak za građane voditi individualne psihoterapijske seanse od 15. do 21. veljače, a termin je potrebno dogovoriti na mobitel 091/542-5754. Na Uljanikovom Učilištu Sara Reljica Kostić će također 15. i 16. veljače održati individualne seanse temeljene na geštalt psihoterapijskom pristupu, a potrebna je najava na mobitel 099/319-0258. Na istom mjestu će 18. veljače od 18.30 do 20 sati biti radionice o psihološkim procesima tijekom trudnoće.

U ponedjeljak, 22. veljače, na Učilištu će se od 10 do 13 održati konferencija za gospodarstvenike. Darovita djeca bit će tema predavanja Irene Brajković u pulskim vrtićima Centar, Rožica i Kaštanjer od 15. do 21. veljače. Sanja Subotić i Ines Gazibara za građane će u četvrtak od 18 do 19 sati u Gradskoj knjižnici u Puli održati predavanje o slobodi izbora. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter