Besplatne predstave u Poreču, Medulinu i Vodnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra Inspirit svoju šestu sezonu otvara u nedjelju, 4. lipnja, i to u Dvigradu kraj Kanfanara, gdje će u 19 sati za svoje poslovne partnere, u suradnji sa županijskim Odjelom za turizam, upriličiti scensku igru "Morganovo blago". Riječ je o dramatičnoj priči o skrivanju blaga jednog od najpodmuklijih gusara, Henryja Morgana. Njegova poveća gusarska družina uvijek odlično zabavi posjetitelje na zidinama srednjovjekovnog Dvigrada. Režiju potpisuje Petra B. Blašković, a izvođačku ekipu čine glumci, glazbenici i drugi svestrani umjetnici.

Sezona za posjetitelje nastavlja se doživljajem "Iustitia" 11. srpnja u Poreču, "Spacio" je 18. srpnja u Rovinju, "Crispo" 21. srpnja na Vižuli u Medulinu te "Vodnjanske štorije" 10. kolovoza u Vodnjanu. Svi doživljaji (osim "Spacia") besplatni su, zahvaljujući suradnji s partnerima, porečkom Plavom lagunom, Turističkom zajednicom općine Medulin i Gradom Vodnjanom. Istra Inspirit nastavlja suradnju lani započetu s TZ-om općine Vrsar pa i ove godine sudjeluju na Casanovafestu 16. i 17. lipnja te Starom samanju 23. i 24. lipnja.

Specifičnost ovogodišnjeg Casanovafesta je da se održava u starogradskoj jezgri Vrsara te da će posjetitelji otkriti tajno utočište najpoznatijeg svjetskog ljubavnika te uživati u otkrivanju ljubavnih pustolovina kroz povijest. U sklopu Starog samanja koji se održava četvrtu godinu zaredom, Istra Inspirit će svojom glumom oživjeti neobična i stroga pravila nametnuta stanovništvu Statutom porečkih biskupa iz 17. stoljeća.

Ove sezone Istra Inspirit nastavlja i uspješnu suradnju s Valamar Rivierom te će se ponoviti uzbudljive šetnje otokom Sveti Nikola tijekom Poreč Open Air festivala (2., 9., 16., 23. i 30. srpnja te 6., 13. i 20. kolovoza), u sklopu kojih posjetitelji imaju priliku otkrivati priče, mitove i legende iz bogate istarske povijesti. Osim suradnje s Poreč Open Air festivalom, ove sezone počinje suradnja i u sklopu Rabac Open Air festivala na kojem će Istra Inspirit zabavljati posjetitelje 29. srpnja te 5. i 12. kolovoza. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter