Besplatna radionica "Remiks identiteta"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Metamedij u suradnji s udrugom TradInEtno od ponedjeljka 6. do četvrtka 9. studenog, te od 14. do 19. studenog u pulskom Rojcu organizira besplatnu radionicu osnova glazbene produkcije u digitalnom okruženju i remiksiranja tradicijske glazbe pod nazivom "Remiks identiteta".

Program radionice uključuje predavanja, diskusije i praktičan rad u grupama, uz stručno mentorstvo Gorana Farkaša iz pazinskog etno sastava Veja, zagrebačkog multiinstrumentalista Nenada Kovačića i producenta Marina Morosina (Dem Crew, Soundcheck Regaz. Predavanje o produkciji i aranžiranju odvojeno će održati Bruno Legović i Edi Cukerić.

Za sudjelovanje na radionici zainteresirani se mogu prijaviti slanjem e-maila na adresu: [email protected]. Broj sudionika je ograničen, sudjelovanje na radionici je besplatno, a polaznici će biti odabrani na temelju prijavnice.

Radionica je namijenjena studentima te mladim glazbenicima i producentima. Uvjet za prijavu je osnovno poznavanje sviranja nekog glazbenog instrumenta (trzalački, puhački, udaraljke, klavijature...) ili pjevanja, te osnovno poznavanje rada u digitalnim alatima za produkciju glazbe (Ableton, Cubase, Reason, itd).

Projekt nastoji uspostaviti dijalog između tradicijske i suvremene glazbe, te istražuje mogućnosti komunikacije među društvima, kulturama, tradicijama, povijesnim razdobljima i smjerovima kroz suvremenu glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu sa suvremenom.

Cilj je odmaknuti se od stereotipnog i nedovoljno promišljenog shvaćanja remiksa te ga prikazati kao alat za radikalan i refleksivan pristup, kojim se preispituju forme i sadržaji nekih izvornih skladbi te pronalaze razne mogućnosti suvremenog kontekstualiziranja. (Z. ANGELESKI)

 


Podijeli: Facebook Twiter